Een van de vier inzittenden verzette zich zo hevig tegen zijn aanhouding dat hij door agenten op de Redoutestraat tegen de grond moest worden gewerkt. (Foto: Sander van Gils).
Een van de vier inzittenden verzette zich zo hevig tegen zijn aanhouding dat hij door agenten op de Redoutestraat tegen de grond moest worden gewerkt. (Foto: Sander van Gils). Foto: Sander van Gils

DADERS ONTKOMEN MET GOUDEN SIERADEN

Gewapende overval bij juwelier Le Cloc Caduc

HENK VAN WEERT

Twintig minuten na de opening van de winkel vond zaterdagochtend een gewapende overval plaats in juwelierszaak Le Cloc Caduc op de hoek van de Molenstraat en Stationsstraat in hartje Boxtel. De twee daders wisten op een oude scooter te ontkomen en namen een nog onbekende hoeveelheid gouden sieraden mee.

Tijdens de overval waren een medewerkster en een klant in de winkel. Zij werden gedwongen op de grond te gaan liggen. De daders sloegen de vitrines stuk waarin de meest kostbare sieraden lagen. Eigenaar Koen Klop was in het kantoor achterin aan het werk en alarmeerde de politie. Ook activeerde hij de zogeheten mistsimulator, waarna de mannen op de vlucht sloegen. Er vielen geen gewonden.

,,Elke ochtend als ik opsta, houd ik er rekening mee dat er iets kan gebeuren. Maar als het dan zover is, schrik je toch. Het is allemaal heel onwerkelijk", vertelde juwelier Klop deze week. Hoeveel schade hij lijdt door de overval, kon hij nog niet zeggen. ,,Maar het is zeker dat de daders niet de slag van hun leven hebben geslagen. Het is wel een relatief grote partij sieraden, die je normaliter niet zomaar een-twee-drie te koop kunt aanbieden zonder dat het opvalt. Waarschijnlijk zal de buit in kleine porties worden doorverkocht." Klop verwacht dat de daders het moment van de overval bewust hebben uitgekozen. ,,Op een zaterdagochtend in de bouwvakvakantie is het nu eenmaal relatief rustig in de winkel."

NAAR LENNISHEUVEL

De politie deed zaterdag op uitgebreide schaal onderzoek, onder meer met een speurhond, en was met diverse patrouillewagens op pad om de gevluchtte overvallers op het spoor te komen. Zij maakten zich via de Prins Hendrikstraat uit de voeten. De scooter werd later aangetroffen in een sloot nabij de Sint-Jozefkapel in Lennisheuvel. De daders zijn vermoedelijk verder gevlucht in een grijze auto, mogelijk een Citroën C1 of C2.

Er werden geen aanhoudingen verricht.

FOTO ONDER: Twee onbekende mannen sloegen zaterdagochtend een vitrine stuk in juwelierszaak Le Cloc Caduc en gingen er met gouden sieraden vandoor. (Foto: Henk van Weert).

EENRICHTINGSVERKEER GENEGEERD

Wegpiraten overmeesterd
na botsing Redoutestraat

Een auto die vrijdagavond tegen het eenrichtingsverkeer in de Redoutestraat inreed, botste daar tegen een geparkeerde auto en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De vier inzittenden, een Boxtelaar van 35 jaar en drie Bosschenaren (25, 29 en 36 jaar) hadden allen alcohol gedronken. Het incident veroorzaakte veel commotie in de buurt.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor zeven. Volgens omwonenden reed de auto, met daarin vier mannen, met gierende banden diverse rondjes over rotonde Den Tijber voordat de bestuurder de Redoutestraat inreed.


Aangifte oplichting

De politie doet momenteel onderzoek naar een aangifte van oplichting. Het Boxtelse bedrijf Faes Entertainment verhuurt al 25 jaar springkussens en andere attracties. ,,Die brengen we of ze worden opgehaald en altijd ging dat goed. Tot vorige week", meldt Frank Faes. Een springkussen werd, samen met twee blowers en een geluidsinstallatie, niet terug gebracht. De persoon die de spullen had gehuurd was niet meer bereikbaar. Faes zegt voor zeker drieduizend euro te zijn gedupeerd. De politie bevestigt de aangifte en zegt de zaak te onderzoeken, maar doet daarover verder geen mededelingen.

AGRESSIEF

Nadat het voertuig tot stilstand was gekomen, sloeg één van de inzittende op de vlucht. Later bleek dat hij al gezocht werd door de politie. Hij werd kort daarna in de buurt aangehouden, ook voor belediging. Omstanders hielpen de anderen uit de auto. Ook de andere drie mannen werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Een van hen klaagde over pijn in zijn nek en is ter plaatse nagekeken door medewerkers van de ambulancedienst. Een derde inzittende verzette zich op agressieve wijze en werd door de politie tegen grond gewerkt en overmeesterd. De vierde persoon mocht aanvankelijk de plaats van het ongeval verlaten, maar weigerde en stapte steeds terug in de gecrashte auto.

SPORENONDERZOEK

De politie heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Vermoedelijk heeft de auto van het viertal eerder ook al schade opgelopen. Beide betrokken voertuigen zijn door de politie in beslag genomen voor technisch onderzoek en afgevoerd door een bergingsbedrijf.

FOTO ONDER: Een van de vier inzittenden verzette zich zo hevig tegen zijn aanhouding dat hij door agenten op de Redoutestraat tegen de grond moest worden gewerkt. (Foto: Sander van Gils).

Twintig minuten nadat juwelierszaak Le Cloc Caduc opende, vond er zaterdag een gewapende overval plaats. (Foto: Henk van Weert).