'OPTIMAAL PRESENTEREN VAN HUIZEN'

E-Line Makelaardij: digitaal rondlopen in je droomwoning

MARIËLLE WIJFFELAARS

De Boxtelse Eline Clijnk (29) startte twee jaar geleden met haar eigen makelaarskantoor in haar woonplaats. Onder de naam E-Line Makelaardij wil ze verkopers én woningzoekenden zoveel mogelijk service bieden. In dit digitale tijdperk betekent dit niet alleen dat ze veel gebruik maakt van social media-kanalen, maar ook kunnen belangstellenden vanuit hun luie stoel een digitaal kijkje nemen in hun droomwoning.

De geboren en getogen Boxtelse werkte na haar studie in Rotterdam. Toen ze daar een vaste aanstelling kreeg aangeboden maar wel mét voorwaarde om naar de havenstad te verhuizen, wees ze dat af. ,,Ik wilde daar niet wonen, ik ben gehecht aan Boxtel", vertelt Clijnk. ,,Ik nam toen het besluit om zelfstandig makelaar te worden, ook omdat ik denk dat ondernemen goed bij mij past. Ik kan alles zelf bepalen en het op mijn eigen manier doen."

Hoewel Boxtel al veel makelaarskantoren heeft, zag Clijnk toch voldoende mogelijkheden en kansen. ,,De woningmarkt trekt weer aan dankzij de lage rente, het is een echte kopersmarkt. Werk genoeg dus!" Ook probeert de makelaar zich te onderscheiden van andere kantoren. Dit door mee te gaan in het digitale tijdperk en de woningen in haar portefeuille zo breed mogelijk aan te bieden. ,,Daarvoor gebruik ik social media, ik maak foto's en video's", legt Clijnk uit. ,,Maar het leukst is de service waarmee mensen vanuit hun eigen huis een digitale wandeling kunnen maken door de woning waarin ze geïnteresseerd zijn." Dit gebeurt met een virtual reality bril, het resultaat is een digitale bezichtiging. ,,Erg leuk én het zegt net wat meer dan alleen foto's."

PERSOONLIJK CONTACT

Met haar makelaarskantoor richt Clijnk zich vooral op Boxtel en 's-Hertogenbosch, maar ook omliggende plaatsen komen voort in haar woningaanbod. ,,Toen ik begon, had ik vooral veel aanbod in 's-Hertogenbosch. Boxtel neemt gelukkig heel erg toe, dat is natuurlijk mijn thuisbasis", legt Clijnk uit. ,,Er is wel een groot verschil tussen een huis verkopen in de stad of een dorp. Ik merk dat woningen in 's-Hertogenbosch sneller verkopen. Tja, er is net wat meer vraag."

Maar welke woning is haar nou het beste bijgebleven? Daar moet de Boxtelse makelaar wel even over nadenken. ,,Ik denk het pand aan de Oude Kerkstraat 2", vertelt ze. ,,Dat stond al heel lang te koop en het was echt een prachtige karakteristieke woning." Lachend: ,,Het is dat ik zelf al een leuk huis heb..."

Clijnk werkt vanuit huis en spreekt met klanten vaak op locatie of bij hen thuis af. ,,Dat waarderen ze zeker, ze hoeven dan zelf niet de deur uit. Ik probeer mensen goede service te bieden met veel persoonlijk contact, dat is ook een van de leukste dingen van mijn werk." Meer informatie: www.e-linemakelaardij.nl