Bij de vernieuwde kruising van de Dr. de Brouwerlaan met de Hendrik Verheeslaan wordt nabij basisschool De Vorsenpoel een parkeerterrein aangelegd. (Foto: Henk van Weert).
Bij de vernieuwde kruising van de Dr. de Brouwerlaan met de Hendrik Verheeslaan wordt nabij basisschool De Vorsenpoel een parkeerterrein aangelegd. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

HERINRICHTINGSPROJECT GAAT DOOR IN VAKANTIETIJD

Metamorfose in Dr. De Brouwerlaan

Op de hoek van de Dr. De Brouwerlaan en de Hendrik Verheeslaan in Boxtel-Oost legt aannemingsbedrijf Heijmans momenteel de laatste hand aan een nieuw parkeerterreintje. Het is een onderdeel van het herinrichtingsproject waarbij ook de voorrangssituatie op de kruising is veranderd.

In de bouwvakvakantie wordt gewoon doorgewerkt, vertelde uitvoerder Mark van Bree van de firma Heijmans vanochtend. ,,Dit onderdeel van de werkzaamheden moeten immers vóór aanvang van het nieuwe schooljaar zijn afgerond. Onze medewerkers gaan om beurten op vakantie zodat we op tijd klaar zijn."

De Dr. De Brouwerlaan heeft de voorbije weken een complete metamorfose ondergaan. Nadat eerder al de riolering was vernieuwd, werd in opdracht van de gemeente Boxtel naast de rijbaan een vrijliggend fietspad aangelegd en ook de kruising met de Nieuwe Nieuwstraat ging op de schop. Automobilisten die vanaf de Dr. De Brouwerlaan naar gemeenschapshuis De Rots willen, moeten voortaan omrijden.

FOTO BOVEN: De herinrichting van de Dr. De Brouwerlaan gaat ook in de bouwvakvakantie gewoon door. Aannemer Heijmans moet de werkzaamheden nabij basisschool De Vorsenpoel vóór aanvang van het nieuwe schooljaar hebben afgerond. (Foto: Henk van Weert).

Bij de vernieuwde kruising van de Dr. de Brouwerlaan met de Hendrik Verheeslaan wordt nabij basisschool De Vorsenpoel een parkeerterrein aangelegd. (Foto: Henk van Weert).