Afbeelding
Foto: Lonneke Hoondert

Verplaatsing bomen Breukelsplein opmaat voor kermis

Nieuwe parkeerplaats voor boombakken

De Boxtelse kermis gaat vrijdag 19 augustus pas van start, maar het volksfeest dient zich nu al aan. De mobiele boombakken die normaal het Breukelsplein sieren, werden vanochtend met een heftruck naar de Prins Bernhardstraat verplaatst en prijken nu langs de gevel van de Rabobank.

De afgelopen jaren werden de boombakken allemaal tijdelijk in de Stationsstraat geplaatst. Op verzoek van de bewoners en winkeliers besloot het gemeentebestuur na afloop van de kermis in 2015 een deel de groenvoorziening daar te laten staan. Ter verfraaiing van het straatbeeld. De bakken die wél teruggingen naar het parkeerterrein werden vanochtend naar een nieuwe tijdelijke stalling aan de Prins Bernhardstraat gebracht.

De eerste kermiswagen verscheen gisteren op het grasveldje aan de Tamboer nabij het sportpark Munsel, waar de exploitanten jaarlijks hun woonwagenkamp opslaan. Ook werden vorige week camera's in het centrum geplaatst waarmee de politie straks toezicht houdt op het uitgaanspubliek. De Boxtelse kermis duurt zes dagen en eindigt woensdag 24 augustus. De kermisexploitanten strijken wederom met hun attracties neer op zowel de Markt als het Breukelsplein.

Volkszanger Jeffrey Heesen opent volgende week vrijdag om 19.00 uur de kermis met een optreden op het Breukelsplein.

FOTO ONDER: De verplaatsing van de boombakken van het Breukelsplein vormt ieder jaar de opmaat voor de Boxtelse kermis. (Foto: Lonneke Hoondert).