klauterboom, altaar, beeldentuin

Volop plannen voor speeltuin Lennisheuvel

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Al langere tijd buigt een werkgroep zich over de verfraaiing van Lennisheuvel. Een deelproject is de herinrichting van de speeltuin naast de Sint-Theresiakerk. De toestellen worden wat minder gebruikt, daarnaast is het de bedoeling een gedeelte van de plek open te stellen dat momenteel ontoegankelijk is. Het eerste ontwerp is voor de zomer gepresenteerd aan het wijkberaad en omwonenden. Beide groepen spraken zich positief uit voor het plan. Momenteel wordt onderzocht welke onderdelen daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden.

Een klauterboom, speelheuvel, buitenaltaar en beeldentuin: deze onderdelen komen terug in het eerste schetsontwerp dat in juni aan omwonenden werd gepresenteerd door een projectgroep (onderdeel van wijkorgaan Rond Kerk en Orion) in samenwerking met KNHM/Arcadis. ,,Momenteel zoeken we uit welke onderdelen haalbaar zijn", laat Stein van Brunschot weten. Hij is als landschapsontwerper betrokken bij het project. Zo buigt een gedeelte van de groep zich over de speeltoestellen, terwijl andere mensen overleg voeren met de gemeente over de bomen in het gebiedje. Van Brunschot geeft aan dat er diverse potjes zijn waarvoor de ideeën in aanmerking kunnen komen, onder meer bij de provincie of op het gebied van waterbeleving. ,,Het ontwerp is een levend document. Er kunnen dus nog plannen toegevoegd worden of juist afvallen." De verwachting is dat het project in fases wordt uitgevoerd.

ommetje

Het uiteindelijke idee is om de bijzondere plekken te verbinden met een voetpad, zodat er een ommetje ontstaat door de huidige speeltuin achter het nabijgelegen kerkhof. Via een speelveldje komen mensen bij de kiosk in Lennisheuvel uit. Het dorp vormt de verbinding tussen Boxtel, natuurgebieden Kampina, De Mortelen en De Scheeken en landgoed Velder en het is de bedoeling dat er een wandelroute ontstaat waarbij mensen door Lennisheuvel komen en naar de Kampina of richting Liempde gaan. Mensen die nog ideeën hebben voor de herinrichting van de speeltuin, kunnen zich melden bij stichting Rond Kerk en Orion, e-mail: bestuurrko@lennisheuvel.nl.


Collectanten van

De Zonnebloem

op pad in Liempde

Vrijwilligers van de Liempdse afdeling van stichting De Zonnebloem gaan van 29 augustus tot en met 3 september weer langs de deuren voor de jaarlijkse collecte.

De Zonnebloem is er voor mensen, van jong tot oud, met een lichamelijke beperking. Voor deze groep verzorgt de organisatie diverse activiteiten. De opbrengst van de collecte in Liempde wordt gebruikt om een bijdrage te leveren aan de jaarlijkse ouderen- en ziekendag die gehouden wordt op 30 september. Tijdens deze middag worden de deelnemers ontvangen met koffie en gebak, is er een optreden en wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje. Ook is er een gratis loterij, waarbij alle deelnemers een prijs winnen. De middag wordt afgesloten met een koffietafel. Verder wordt aan Liempdenaren, waarvan De Zonnebloem weet dat zij niet aanwezig kunnen zijn, thuis een bloemetje aangeboden.