Afbeelding
Foto: Peter de Koning

RKSV BOXTEL SPEELT OEFENDUEL TEGEN DVG LIEMPDE

Wethouder trapt af op nieuw kunstgras Munsel

Het oefenduel dat RKSV Boxtel zaterdag om 17.00 uur speelt tegen het Liempdse DVG krijgt een officieel tintje. Niet het hoofdterrein is de plek waar de ploegen elkaar treffen, maar het trainingsveld vóór kantine Den Oosthoek. Want daar is deze week het nieuwe kunstgrasveld opgeleverd. Wethouder Eric van den Broek, die in zijn jonge jaren in het rood-wit bij Boxtel voetbalde, verricht de aftrap.

,,Het ziet er prachtig uit", glundert voorzitter Ties Pronk. Hij is zichtbaar in zijn nopjes met het kunstgras dat de voorbije weken in sportpark Munsel is aangelegd. Dat wethouder Van den Broek zijn sportcollega Herman van Wanrooij vervangt, is niet zo verwonderlijk. Hij heeft tot eind jaren negentig ruim twee decennia in het rood-wit gespeeld. Oók enkele keren in het eerste elftal. ,,Ik sta zelfs nog met een doelpunt in de eeuwige topscorerslijst", liet Van den Broek deze week met gepaste trots weten.

Vorige week hervatte de selectie van 'BOC' de trainingen. Naast de vriendschappelijke derby tegen de Liempdse rood-gelen, staan nog meer oefenwedstrijden op het programma. Oók de jaarlijkse derby tegen plaatsgenoot ODC. Die wordt gehouden op donderdag 18 augustus vanaf 19.00 uur en de tricolores zijn dan gastheer. Of dit duel al op het eveneens nieuwe kunstgrasveld in sportpark Molenwijk kan plaatsvinden, is nog ongewis. De oplevering van het kunstgrasveld van DVG in Liempde is een week vertraagd, zo laat de club op haar website weten en staat nu gepland op 12 augustus.

Drie dagen later, zondag 21 augustus, wacht de rood-witten de eerste bekerwedstrijd, om 14.30 uur bij RKSV Oisterwijk. Het eerste oefenduel, afgelopen zaterdag tegen Prinses Irene in Nistelrode, verloor Boxtel met 1-0.

De overige seniorenelftallen van RKSV Boxtel starten donderdag 18 augustus.

FOTO ONDER: Twee weken geleden werden de 'kalklijnen' aangebracht op het nieuwe kunstgrasveld van RKSV Boxtel in sportpark Munsel. (Foto: Peter de Koning).