Nu hun contracten bij respectievelijk Willem II en PSV niet zijn verlengd, trainen Frank van der Struijk en Sander Heesakkers tijdelijk bij ODC. Zondag betraden ze met de selectie van de tricolores het kunstgras in sportpark Wagenaars. (Foto: Hans Verberk).
Nu hun contracten bij respectievelijk Willem II en PSV niet zijn verlengd, trainen Frank van der Struijk en Sander Heesakkers tijdelijk bij ODC. Zondag betraden ze met de selectie van de tricolores het kunstgras in sportpark Wagenaars. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

VAN DER STRUIJK EN HEESAKKERS TE GAST BIJ DERDEKLASSER

Voetbalprofs trainen met ODC-selectie

Nadat Willem II en Jong PSV hun contracten niet verlengden, moeten twee voetballers uit Lennisheuvel op zoek naar een nieuwe club. Om fit te blijven hebben ze ervoor gekozen tijdelijk mee te trainen met de Boxtelse derdeklasser ODC. Afgelopen zondag maakten Frank van der Struijk (31) en de tien jaar jongere Sander Heesakkers kennis met de selectie in sportpark Wagenaars.

Omdat ze dicht bij elkaar wonen, besloten Van der Struijk en Heesakkers samen op te trekken om in conditie te blijven. Ze vroegen aanvankelijk FC Eindhoven of ze daar mee konden trainen, maar bij de club uit de Jupiler League was geen plek. Ook bij eredivisionist Willem II trokken ze aan de bel. De Tilburgers hadden alleen ruimte tijdens de trainingen van het reserveteam, zo kregen ze te verstaan. En dus koos het tweetal voor ODC.

aanleg kunstgras

Op het kunstgras van het trainingscomplex aan het Essche Heike begonnen de uit de tweede klasse gedegradeerde tricolores zondag met de voorbereidingen op de nieuwe competitie. Daarin spelen ze dit jaar thuis ook op kunstgras; dinsdag werd gestart met de aanleg van de mat in sportpark Molenwijk.

FOTO BOVEN: Wie vindt de twee profspelers tussen de spelers van de ODC-selectie? Fotograaf Hans Verberk legde voormalig Willem II-speler Frank van der Struijk en de oud-speler van Jong PSV Sander Heesakkers zondag vast op het trainingscomplex van ODC in sportpark Wagenaars. (Foto: Hans Verberk).


WIELRENSTERS REDEN ROND DE LANGSPIER

Van der Breggen en Van Vleuten
legden basis voor Rio in Boxtel

Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen, de twee hoofdrolspelers tijdens de zinderende olympische wielerwedstrijd afgelopen zondag in Rio de Janeiro, schitterden de voorbije winters in Boxtel...

Van Vleuten, die door een ongelukkige val het olympisch goud verspeelde, was in december nog op het cyclocross parcours bij recreatieplas De Langspier te bewonderen. In dezelfde soepele en krachtige stijl als in Rio soleerde ze toen wél naar de overwinning.

Olympisch kampioene Van der Breggen was in 2014 en 2013 de sterkste in de Boxtelse veldrit. Het is een vast gegeven dat veel toprenners in de winter in Boxtel aan hun basisconditie werken voor het wegseizoen. Wellicht geeft Van Vleuten in december opnieuw acte de présence om bij De Langspier aan haar conditie te werken.

FOTO RECHTS: Annemiek van Vleuten was in december de sterkste tijdens de Langspiercross in Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).

Afbeelding
Op het hoofdveld van voetbalclub ODC in sportpark Molenwijk werd dinsdag gestart met de aanleg van kunstgras. (Foto: Gerard Schalkx).