Afbeelding
Foto: Daisy Renders

What's Up Lieve, Finn & Michaela?

Het nieuwe skatepark in Boxtel-Oost is amper twee weken in gebruik, maar is inmiddels al uitgegroeid tot een geliefde speelplaats voor kinderen en tieners uit de buurt. Zeker op zonnige dagen weet de jeugd de skatekuil te vinden. Ook Michaela Vermeij (8), Finn (5) en Lieve Mengels (8) hebben de ramp ontdekt. Naast dat de jeugd op de baan kan skaten, BMX-en en skateboarden, leent deze zich ook prima om te steppen, zoals de drie kinderen enthousiast laten zien.

Wat vinden jullie van de nieuwe skatebaan? ,,Heel cool", roept Lieve. ,,Het skatepark heeft allerlei heuveltjes en je kunt zo zelf een parcours maken." Finn vult aan: ,,Ik wil hier elke dag wel naar toe." Ook Michaela is onder de indruk. ,,Maar het is vandaag wel extreem druk. Misschien omdat het zo warm is."

Wat voor stepjes hebben jullie? ,,Michaela heeft mijn spacescooter geleend. Als je de voetplank van voor naar achter beweegt, ga je hard vooruit", zegt Lieve. ,,Finn en ik hebben gewone stepjes, maar die gaan ook best snel."

Kunnen jullie al trucjes op de step? ,,Wij oefenen heel veel. Kijk maar." Lieve laat zien hoe ze de step kan laten 'steigeren'. Ook Finn zoeft er vandoor om zijn trucjes te tonen. ,,Ik step elke dag een paar rondjes in de buurt", vertelt Michaela. Ook Lieve springt regelmatig op de step. ,,Dan ga ik lekker langs De Dommel." Michaela en Lieve dromen er van een zogeheten tailwhip onder de knie te krijgen. ,,Dan draait het onderste gedeelte van de step helemaal rond terwijl je springt", legt Lieve uit.

Zijn jullie niet bang om jezelf te bezeren? ,,Tsja, vallen hoort er ook bij", zegt Lieve als een skater op de ramp zichzelf lelijk pijn doet bij een valpartij. Michaela knikt. ,,Dat gebeurt nu eenmaal." De hoge ramp vinden ze allebei best spannend. ,,Maar de vader van Lieve en Finn houdt ons halverwege vast, zodat we er tóch vanaf kunnen", glundert Michaela.

FOTO LINKS: Finn, Michaela (midden) en Lieve steppen wat af in het nieuwe skatepark in Boxtel-Oost. (Foto: Daisy Renders).