De opening van het Hobbycentrum in maart trok veel belangstelling. (Foto: Marc Cleutjens).
De opening van het Hobbycentrum in maart trok veel belangstelling. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Henk van Weert

Hobbycentrum Boxtel start weer in september

Met als uitgangspunt 'Ontmoeten, leren en doen' opende Hobbycentrum Boxtel in maart van dit jaar officieel de deuren. Na een zomerstop start het centrum vanaf 5 september weer met tal van activiteiten.

Onder regie van de KBO Boxtel en KBO Liempde werd in voormalige wasserij Blanca aan de Baroniestraat een thuisbasis gecreƫerd voor 50-plussers die samen een hobby willen uitoefenen, cursussen en workshops willen volgen of kennis willen delen.

Na de zomervakantie is iedereen boven de vijftig jaar uit de gemeente Boxtel weer welkom om te komen schilderen, tekenen of aquarelleren. Ook kan er gewerkt worden aan glas-in-loodprojecten. Ook voor andere creatieve hobby's biedt het centrum de ruimte. Zo behoren bloemschikken, naailessen, keramiek maken, pottenbakken en steenhouwen tot de mogelijkheden. Op het gebied van andere hobby's biedt het centrum eveneens volop mogelijkheden: zo kunnen Boxtelaren bijvoorbeeld aanschuiven bij een taalcursus Engels voor zowel beginners als gevorderden of computerlessen. In de beweegzaal kunnen danslessen, yoga, meditatie, mindfit energie en bewegen voor ouderen gevolgd worden.

Werkplaats

Het Hobbycentrum beschikt naast ruimtes voor cursussen, kunstbeoefening en bewegingslessen ook over een werkplaats. Daar kunnen 50-plussers aan de slag met het bewerken van metaal en hout. Ook kunnen ze daar sieraden maken of fietsen repareren. Overigens hoeft men daar niet ver gevorderd in te zijn. Het Hobbycentrum beschikt over vrijwilligers die graag de kneepjes van het vak uitleggen. Voor metaal- en houtbewerking zijn apparatuur en machines aanwezig. Voor de andere vrijetijdsbestedingen moeten beoefenaars dit zelf meenemen. Boxtelaren die een andere hobby uitoefenen en dit graag in het centrum zouden willen doen, kunnen dit kenbaar maken aan de vrijwilligers van het Hobbycentrum. Die doen dan hun best om gelijkgezinden samen te brengen. Meer informatie over het Hobbycentrum, inclusief tarieven, is te vinden op www.hobbycentrumboxtel.nl.