Cadeauwinkel 't Goei Leven, waar onder meer chocolade, Belgische bieren, wijn en andere presentjes worden verkocht, verruilt het pand aan de Markt voor een winkel aan de Stationsstraat. (Foto: Lonneke Hoondert).
Cadeauwinkel 't Goei Leven, waar onder meer chocolade, Belgische bieren, wijn en andere presentjes worden verkocht, verruilt het pand aan de Markt voor een winkel aan de Stationsstraat. (Foto: Lonneke Hoondert). Foto: Lonneke Hoondert

Een cadeauwinkel met 'lekkere' geschenken

't Goei Leven gaat naar Stationsstraat

Nét een tikje anders dan andere cadeauwinkels. Zo laat 't Goei Leven zich het best omschrijven. ,,We hebben vooral lekkere presentjes, zoals chocolade en Belgisch bier", vertelt eigenaresse Astrid Bos. En hoewel ze verkikkerd is op de huidige locatie, een karakteristiek pand aan de Boxtelse Markt, is de overstap naar het nieuwe adres aan de Stationsstraat 2 nodig.

Bos begon haar zaak zeven jaar geleden met de intentie om horeca te combineren met de verkoop van cadeauartikelen. ,,Uiteindelijk pakte dat plan anders uit en richt ik me voornamelijk op de winkel." Het pand aan de Markt heeft aan de buitenkant veel weg van een café en het uitgestalde terrasje voor de deur doet hetzelfde vermoeden. ,,De horecafunctie beslaat maar een klein deel van onze activiteiten en daardoor valt de winkel te weinig op. Ik zit er al zeven jaar, maar mensen zijn nog steeds verbaasd als ze binnenlopen en ontdekken dat ik vooral cadeau's en lekkernijen verkoop", legt Bos uit. En dus werd het tijd om te verhuizen. ,,Ik wil zichtbaarder zijn in het straatbeeld. En ik wil 't Goei Leven vestigen in een winkelgebied. Daarom heb ik gekozen voor dit pand."

Truffels

De cadeauwinkel strijkt neer op de locatie waar eerst Junior Kinderkleding zat. De pui is al gestuukt en wordt binnenkort geverfd. ,,Verder is binnen alles nieuw en kan ik er zo in", lacht Bos. ,,Ik heb er zin in en vind het ook leuk om eens ergens anders te zitten." De eigenaresse hoopt op 1 september de deuren te openen.

't Goei Leven verruilt niet alleen de Markt voor de Stationsstraat, ook het assortiment wordt uitgebreid. ,,We verkopen nu chocolade van Leonidas. Straks heb ik meer ruimte en wil ik ook truffels en nougat aanbieden. De wijnsectie wordt eveneens groter." Bos blijft op de nieuwe locatie ook nog steeds speciale Belgische bieren aanbieden. ,,Ik ben altijd op zoek naar bieren die niet in de supermarkt te koop zijn. Dat is af en toe lastig, maar er zijn gelukkig veel soorten bier."