Afbeelding
Foto: Peter de Koning

NIEUWE EIGENAAR HEILIG HARTKERK VINDT BOXTELS KOPPEL VOOR BOEKINGEN

'Al langer op zoek naar evenementenlocatie'

VERVOLG VOORPAGINA

De nieuwe eigenaar van de vroegere Heilig Hartkerk was al langer op zoek naar een vaste evenementenlocatie. De keuze om in Boxtel neer te strijken, lag voor de hand volgens Michel de Groot uit Waalre. ,,In deze gemeente is behoefte aan een grote accommodatie. Daar wil ik graag aan meewerken." Bovendien vindt hij de kerk aan de Baroniestraat, die hij omdoopt tot Sacre Coeur, een van de mooiste in de regio.

In zijn geboortestad Eindhoven maakte de 47-jarige De Groot fortuin in de vastgoedmarkt. Hij verdiende zijn geld vooral met aan- en verkoop van appartementen en woningen in de particuliere sector. Hij geeft toe dat de vraagprijs voor de kerk (415.000 euro) relatief laag is, maar dat het geschikt maken van het gebouw voor exploitatie veel investeringen vergt. ,,Ik begin met de basisvoorzieningen: sanitair, bars, licht en geluid. De sacristie, waar ik in de toekomst mogelijk zelf ga wonen, zal voorlopig dienst doen als kantoor. Ik ben met een architect aan het bekijken hoe we een en ander het best aan kunnen pakken", zei De Groot dinsdag terwijl hij al materialen van zijn evenementenbedrijf Ocean7 naar de kerk verhuisde.

Ocean7 verhuurt een exclusief en mobiel evenementenpaviljoen. Niet zomaar een 'feesttent', maar een enorme constructie waarvoor een maand nodig is om die op te bouwen; ,,Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de activiteiten de laatste jaren op een laag pitje staan. Door de economische crisis was er weinig vraag naar het paviljoen. Daarom was ik op zoek naar een vaste plek voor grote evenementen. Boxtel heeft zoiets nog niet en dus ik denk dat er hier wel een markt voor is."

Voordat De Groot écht aan de slag kan in het tot Sacre Coeur omgedoopte gebedshuis, moeten de altaren, kerkbanken en andere inventaris nog worden verwijderd door het parochiebestuur die de kerk verkocht. Hij hoopt dat de spullen in de september zijn verwijderd zodat vanaf oktober boekingen kunnen worden gedaan. De coördinatie van die boekingen heeft de ondernemer in handen gegeven van twee jonge Boxtelse vrouwen: Inge van Kessel en Mirte van der Meijden.

,,Wij hebben beiden ervaring met het opzetten van grotere evenementen en waren van plan ons speciaal te richten op bruiloften. Toen we hoorden dat een koper was gevonden voor de Heilig Hartkerk, hebben we diens naam achterhaald en hem benaderd met de vraag of we voor trouwerijen gebruik zouden kunnen maken van het gebouw. We hebben een paar keer met elkaar gesproken en uiteindelijk vroeg Michel of we de coördinatie van álle boekingen voor onze rekening wilden nemen. Daar hebben we graag 'ja' op gezegd", meldde Van Kessel deze week.

Boven de gewelven van de neogotische kerk hoopt ondernemer De Groot enkele woonruimten te kunnen realiseren. ,,Daarbij denk ik aan studio's voor jongeren. Maar misschien worden het ook wel overnachtingsplekken voor mensen die hier een voorstelling of evenement hebben bezocht of deelnamen aan een congres. Deze plekken bereikbaar maken, zal de grootste uitdaging worden..."

FOTO RECHTS: Nadat de Heilig Hartkerk begin 2015 werd gesloten, was het bevrijdingsconcert door beide harmonieën datzelfde jaar het eerste evenement. (Foto: Peter de Koning).

Michel de Groot uit Waalre is de nieuwe eigenaar van de Heilig Hartkerk. Hij doopt die om tot Sacre Coeur en gaat er evenementen en congressen houden.