In MuBo is momenteel een expositie met vakantieherinneringen ingericht van het Boxtelse echtpaar Jan en Marianne Juffermans. Zij hopen daarmee anderen te inspireren. Oók de jeugd... (Foto: Peter de Koning).
In MuBo is momenteel een expositie met vakantieherinneringen ingericht van het Boxtelse echtpaar Jan en Marianne Juffermans. Zij hopen daarmee anderen te inspireren. Oók de jeugd... (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SPULLETJES INLEVEREN TOT 11 SEPTEMBER IN MUSEUM BARONIESTRAAT

MuBo exposeert souvenirs kinderen

Jan Juffermans en Marianne Zandbergen selecteerden voor de tentoonstelling 'Rond de Aarde in 180 objecten' in museum MuBo bijzondere voorwerpen die zij verzamelden tijdens hun reizen. Het echtpaar wil met de expositie anderen inspireren om ook vakantieherinneringen te verzamelen. MuBo roept kinderen op hun mooiste souvenirs uit te lenen.

De expositie met kindersouvenirs vindt plaats in het weekeinden van 17 en 18 september en 24 en 25 september. In dat laatst weekeinde wordt ook de tentoonstelling 'Rond de Aarde in 180 objecten' afgesloten. Jeugd is welkom om tijdens reguliere openingstijden - op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur - een aandenken van een vakantie naar het museum aan de Baroniestraat te brengen. Dat kan tot zondag 11 september. Het souvenir moet voorzien zijn van een kaartje met daarop naam, leeftijd, titel van het voorwerp, land van herkomst en een paar woorden waarom het gekocht is en welke speciale herinneringen er aan kleven. De receptiemedewerker die het voorwerp in ontvangst neemt, geeft vervolgens een formulier mee als bewijs van inname. Daarmee kan het souvenir na afloop van de expositie weer opgehaald worden. Deelnemers aan de tentoonstelling ontvangen twee gratis toegangskaarten voor de vakantietentoonstelling.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Willem van Vossen, e-mail: info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.

Afbeelding