Ook dit jaar wordt Festival Circolo opgebouwd op Velder. (Foto: Festival Circolo).
Ook dit jaar wordt Festival Circolo opgebouwd op Velder. (Foto: Festival Circolo). Foto: Festival Circolo

Online ticketverkoop is van start

Festival Circolo maakt eerste grote namen bekend

Festival Circolo heeft het hoofdprogramma van het evenement bekend gemaakt via de website en de ticketverkoop is per direct gestart. In de herfstvakantie - van 21 oktober tot en met 30 oktober 2016 - ontvouwt het circusfestival zich voor de zesde keer op landgoed Velder te Liempde.

Speciaal voor deze Circolo-editie in het Jheronimus-Boschjaar maakt het Franse Cie Les Colporteurs een voorstelling geïnspireerd door het leven en werk van de beroemde middeleeuwse schilder. 'Sous le toile de Jheronimus' gaat op vrijdag 21 oktober, op de eerste festivaldag, in wereldpremière. Deze voorstelling is alleen op Festival Circolo in Nederland te zien.
Zondag 23 oktober is de voorstelling 'Elements of Freestyle' van het Amsterdamse ISH te zien, eveneens een wereldpremière. Daarin wordt acrobatiek gecombineerd met skates, BMX-fietsen en breakdance. Ook voor het eerst in Nederland te zien, is de internationale hit-voorstelling 'Il n'est pas encore minuit…' waarin maar liefst 22 hand-op-handacrobaten van Cie XY op elkaar klimmen en door de lucht vliegen.

Fragan Gehlker, Alexis Auffray & Maroussia Diaz Verbeke komen eveneens voor de eerste keer naar Nederland. In de voorstelling 'Le Vide' is de spanning te snijden bij de klimpartijen in meterslange touwen. De artiest Danny Ronaldo neemt bezoekers in 'Fidelis Fortibus' mee in een humoristische terugblik op een bijna uitgestorven circusfamilie.

Tickets

Het hoofdprogramma van Festival Circolo staat online. De rest van het programma wordt begin september bekendgemaakt. Volwassen- en kindertickets kosten tussen 10 euro en 27,50 euro en kunnen gekocht worden via www.festivalcircolo.nl/tickets.