Afbeelding
Foto: Daisy Renders

BETAALBARE PRESENTJES IN WINKELCENTRUM SELISSEN

Kadoshop Celchi: net even anders

MARIËLLE WIJFFELAARS

Al jarenlang staan Neddy en Peggy de Bie uit Boxtel op markten en braderieën met parfum, make-up en zelfgemaakte kaarsen. Toen ruim een jaar geleden de winkelruimte in Banier 6 in de wijk Selissenwal vrij kwam, aarzelde het ondernemerspaar geen moment. In hun Kadoshop Celchi verkoopt het tweetal cadeauartikelen voor een betaalbare prijs. En een deel van het aanbod is ook nog eens zelfgemaakt...

Het echtpaar was al langer op zoek naar een geschikt pand. De webshop liep goed en het was tijd om de producten ook in een winkelruimte aan te bieden. Het pand in het complex Banier sprak hen direct aan. ,,Het ligt weliswaar niet echt in de loop van het winkelend publiek, maar wél in winkelcentrum Selissen. En daar wilden we ons heel graag vestigen", vertelt Neddy. Peggy vult aan: ,,We wonen zelf in de wijk en kennen er veel mensen. Ook de huurprijzen zijn gunstig zodat het ook rendabel is."

Hoewel ze tevreden zijn met de locatie, hopen Neddy en Peggy in de loop van de tijd uit te kunnen breiden. Neddy: ,,Ik heb een kaarsenmakerij en ik zou het heel leuk vinden als deze bij de winkel zou komen. Ik merk op braderieën dat mensen het heel interessant vinden om te zien én het graag zelf willen proberen. Naast de verkoop van onze eigen kaarsen, zou ik er ook graag workshops in willen geven."

BORDUREN EN BREIEN

Naast de zelfgemaakte kaarsen verkoopt het paar allerlei soorten parfum, make-up, beelden én andere cadeauartikelen. Maar het meest bijzondere is volgens de winkeleigenaren de grote hoeveelheid fournituren die bij Celchi worden verkocht. Onder meer borduur- en naaigaren, handwerkmaterialen en sets om kaarten te maken vullen de schappen. Peggy: ,,Dat misten mensen echt in Boxtel. Er wordt nog altijd veel gehandwerkt en wij hebben allerlei soorten materialen in het assortiment. Graag zou ik ook wol willen gaan verkopen, maar dat is iets voor in de toekomst."

Kinderen weten inmiddels ook de weg naar Celchi te vinden. Naast knutselspullen zijn vooral de dinosaurus-setjes een ware publiekstrekker. ,,Het zijn cadeautjes voor een redelijke prijs en dat waarderen mensen zeker", stelt Neddy. ,,Kinderen kunnen hier terecht om zelf een cadeautje te kopen of uit te zoeken. Vaak zitten ze in groepjes op de grond voor de grote kast om rustig alles te bekijken."

VERTROUWEN

Nog altijd staat het paar met een kraam op braderieën en ook de webshop wordt nog veelvuldig gebruikt. Het runnen van de winkel is echter een deel van het ondernemerschap dat de Boxtelaren niet meer zouden willen missen. ,,Het contact met de mensen en het geven van uitleg over het assortiment is ontzettend leuk", vindt Neddy. Peggy vult aan: ,,Wij staan voor honderd procent achter onze spullen en gebruiken zelf ook onze eigen kaarsen. Als je vertrouwen hebt in je product, kun je het ook beter verkopen én goede voorlichting geven. Dat maakt dat het winkelend publiek hier graag komt."

Het echtpaar geniet er ook van om samen Celchi (vernoemd naar hun honden Celby en Chita) te kunnen runnen. ,,Veel paren zouden dat niet volhouden, maar wij vinden het heerlijk om dit samen te kunnen doen. Het is hard werken, maar samen staan we sterk."

15.800 is het aantal arbeidsplaatsen in Boxtel. In de serie 'Winkelen in Boxtel' neemt Brabants Centrum een kijkje in de winkels die de gemeente rijk is.

FOTO BOVEN: Peggy en Neddy de Bie verkopen in hun Kadoshop Celchi allerlei cadeauartikelen én fournituren. (Foto: Daisy Renders).


Wandelen met VVV naar

Stationskwartier en basiliek

Na een eerste reeks middag- en avondwandelingen, houden de gidsen van de VVV Boxtel komende week een tocht rond de Sint-Petrusbasiliek (17 augustus) en wordt een bezoek gebracht aan het Stationskwartier (18 augustus). De VVV biedt in de zomermaanden diverse wandelingen aan waarbij deelnemers meer leren over Boxtel en de historie.

De route Sint-Petrusbasiliek leidt deelnemers woensdag 17 augustus door het oudste gedeelte van de Boxtelse kern waar het dorp is ontstaan. De VVV-gids vertelt onder meer over de kanunniken en de zusters Clarissen, de overheersing van het protestantisme en de opkomst en ondergang van het Rijke Roomse Leven. Ook het bloedwonder en de Heilig Bloedprocessie worden besproken. De Sint-Petrusbasiliek is geopend en deelnemers kunnen het interieur uitgebreid bekijken.

Tijdens de route Stationskwartier op donderdag 18 augustus leren wandelaars meer over de gevolgen van de industriële revolutie in Boxtel. Onder meer de komst van de spoorwegen had grote invloed op het inwonertal.

De excursies starten om 19.00 uur bij het VVV-kantoor aan de Markt. De Breukelentocht start op dat tijdstip bij de voormalige Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat.

Deelnemers dienen zich tijdig te melden op de plek waar de excursies van start gaan. Vooraf aanmelden kan bij de VVV Boxtel via (0411) 68 54 43 of 06-22 56 20 01. E-mail: rondleidingen@vvvboxtel.nl.