Afbeelding
Foto: Hans Verberk

voetbalploegen hervatten trainingen

Opnieuw oefenduel Boxtel en ODC

Om zo goed mogelijk voor de dag te komen in de voetbalcompetitie wordt op de velden alweer volop getraind. In de maand augustus vinden verschillende bekerduels plaats en op zondag 4 september wordt de voetbalcompetitie weer hervat. In de tussentijd worden diverse oefenduels georganiseerd. Deze wedstrijden zijn met name bedoeld voor de spelers om in het ritme te komen. Dat is bij de traditionele derby tussen ODC en RKSV Boxtel op donderdag 18 augustus wel anders...

Die avond wordt door beide Boxtelse ploegen vast en zeker volop gestreden voor de winst en dus de eer. ODC en Boxtel troffen elkaar voor het laatst op zaterdag 22 augustus 2015. Toen gingen de tricolores met de winst aan de haal. ODC weet nog niet zeker of de wedstrijd al kan worden gespeeld op het hoofdterrein, dat momenteel van kunstgras wordt voorzien.

Voor het oefenduel met ODC gaat Boxtel zaterdag 6 augustus op bezoek bij Prinses Irene in Nistelrode. Een week later, op zaterdag 13 augustus om 17.00 uur, ontvangen de rood-witten DVG uit Liempde op sportpark Munsel. Zondag 21 augustus wacht de eerste bekerwedstrijd, om 14.30 uur in Oisterwijk. Twee weken later, op zondag 4 september, staat het eerste competitieduel voor Boxtel op het programma. De ploeg brengt een bezoek aan voetbalclub Maliskamp.

Ook ODC treft DVG uit Liempde, op dinsdag 9 augustus om 20.00 uur in sportpark Wagenaars. Vervolgens heeft de ploeg in vijf dagen drie bekerduels: tegen Waalre (21 augustus), DBS (23 augustus) en FC Eindhoven (28 augustus). De competitie wordt op 4 september hervat met een duel tegen Zwaluw VFC uit Vught. De ploeg heeft zich verzekerd van een nieuwe keeper: Jordy van der Zande verruilt Helvoirt voor de Boxtelse ploeg.

FOTO ONDER: Het eerste team van RKSV Boxtel heeft deze week, net als andere ploegen, de trainingen weer hervat. Vooralsnog niet op kunstgras, dat veld wordt binnenkort opgeleverd in sportpark Munsel... (Foto: Hans Verberk).