Afbeelding
Foto: Jan Aldershof

Golfvereniging MOP Ons Buiten in Vught:

'Alle golfers vinden hier een uitdaging'

Golf een elitaire sport? Dure clubs om mee te slaan? Geruite broeken en vooral gezien worden? Bij golfvereniging MOP Ons Buiten in Vught is van dit alles geen sprake, zegt voorzitter Ted Smets. ,,Wij hebben een mooie 9-holesbaan par 3 (iedere hole kan in drie slagen gespeeld worden - red.) die voor iedere golfer uitdagend is. Als vereniging zijn we open en laagdrempelig, sportiviteit, ontspanning en sfeer staan hoog in ons vaandel."

Golfvereniging MOP Ons Buiten bestaat 23 jaar en heeft momenteel 525 leden (waaronder een kleine twintig jeugdleden). De locatie is sportpark Bergenshuizen aan de Bus 2 te Vught; op hetzelfde complex als hockeyclub MOP. De golfvereniging beschikt naast de 9-holesbaan over een deels overdekte drivingrange met zestien afslagplaatsen, een grote puttinggreen, een chippinggreen en twee oefenbunkers. Na afloop kan iets gedronken worden in het clubhuis of op het terras.

Ineke van den Heuvel uit Boxtel vindt MOP Ons Buiten een heel gezellige club: ,,En ook laagdrempelig. Het is een kleine, maar wel uitdagende baan. Zeker voor het korte spel. Je wordt snel opgenomen in de club. En het is dichtbij en dus fijn met mijn werk te combineren. Je kunt gemakkelijk even naar de baan toe. En omdat het betaalbaar is, kan ik het juist mooi afwisselen met het spelen op allerlei grote banen via greenfee. Dat doe je minder als je veel betaald hebt voor een grote baan."

Gepensioneerd fysiotherapeut Herman van de Wal, ook uit Boxtel, vindt golf 'gewoon een hele leuke en gezonde sport'. ,,Na de eerste keer een toernooi bij MOP Golf gespeeld te hebben, was ik meteen verkocht. Ik kreeg een hartelijke ontvangst; het voelde als een warm bad. De baan is heel gemakkelijk bereikbaar en neemt niet veel tijd in beslag. Toen ik nog werkte, kon ik even op tijd spelen. Je bent altijd buiten, er zijn geen wachttijden en je kunt deze baan ook op hoge leeftijd blijven lopen."

Onderscheidend

Bij MOP Ons Buiten is de golfsport zowel recreatief als in wedstrijdverband te beoefenen. Er worden diverse wedstrijden en evenementen georganiseerd en de vereniging speelt mee in de C-competitie van de Nederlandse Golf Federatie. Voorzitter Smets: ,,Wij zijn er echt voor iedereen. Onze baan biedt de beginnende golfer de mogelijkheid om het spel echt te leren. De intensieve en prestatieve golfer heeft volop ruimte en uitdaging in het precisiespel en voor de senior-spelers biedt onze baan de ideale omstandigheden om langer met plezier te kunnen blijven golfen. Bovendien hebben we een lage contributie en kennen geen wachtlijsten. We organiseren privé- en groepslessen en clinics. Voor kinderen zijn er goedkope lessen op de zondagochtend."

MOP Ons Buiten is ook trots op haar 'trainer', in de golfsport professional (pro) genoemd. Martin Groenendaal is pas 24 jaar, maar komt uit een echte golffamilie. ,,Ik ben met de golfbal in mijn mond geboren", grinnikt Groenendaal. Hij is gediplomeerd trainer en begeleidt de leden met gedrevenheid en enthousiasme.

Open dagen

,,We willen graag meer mensen in de omgeving kennis laten maken met de golfsport en onze vereniging. We zitten helaas niet op een mooie zichtlocatie en zijn dus ook niet zo gemakkelijk te vinden. Toch zijn al heel wat mensen uit Boxtel, Liempde, Gemonde en Esch lid van MOP-golf", vertelt Smets. Op de zaterdagen 17 en 24 september organiseert MOP Ons Buiten open golfdagen met kennismakingsclinics. Op beide dagen start om 13.00 en 15.30 uur een clinic van twee uur waaraan belangstellenden voor 10 euro per persoon kunnen deelnemen.

Smets zegt dat MOP Ons Buiten haar gasten graag kennis wil laten maken met de golfsport en de vereniging. Natuurlijk met koffie en iets lekkers. Deelnemers aan de clinic hoeven geen eigen materialen te hebben, daar zorgt de pro voor. Makkelijk zittende kleding en schoenen zonder zwaar profiel is aan te raden. Meer informatie is te vinden op www.mopgolf.nl.

FOTO BOVEN: De accommodatie van golfclub Ons Buiten aan de Bus 2 in Vught. (Foto: Jan Aldershof).

Ineke van den Heuvel uit Boxtel: ,,Ons Buiten is een laagdrempelige club.
Herman van de Wal: ,,Golf is een gezonde sport.