Twee voertuigen kwamen vrijdagochtend met elkaar in botsing op de kruising van de Kruisbroeksestraat met de Ladonkseweg. De ravage was groot. (Foto: Annelieke van der Linden).
Twee voertuigen kwamen vrijdagochtend met elkaar in botsing op de kruising van de Kruisbroeksestraat met de Ladonkseweg. De ravage was groot. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

opnieuw ongeval aan de kruisbroeksestraat

Inzicht in totaalgedrag kruising Ladonk

Precies elf dagen nadat twee auto's op elkaar knalden op de kruising van de Kruisbroeksestraat met de Ladonkseweg, vond vrijdag opnieuw een verkeersongeval plaats op dit punt. De roep om maatregelen is groot. De gemeente Boxtel laat weten binnenkort met observaties en snelheidsmetingen te starten.

Een automobilist uit Berkel-Enschot reed vrijdag over de Ladonkseweg en stak de kruising met de Kruisbroeksestraat over. Op dat moment reed een bestuurster uit Breda over de doorgaande weg richting de Van Salmstraat. Beide voertuigen kwamen in botsing en raakten ernstig beschadigd. De man uit Berkel-Enschot raakte bekneld, waardoor de Boxtelse brandweer hem moest bevrijden. Beide bestuurders werden met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Bij de gemeente Boxtel is in 2011, 2014 en 2015 jaarlijks 1 geregistreerd ongeval bekend. In 2016 hebben al drie ongevallen plaatsgevonden. ,,Dat wil echter niet zeggen dat er niet meer ongevallen of bijna-ongevallen geweest kunnen zijn", aldus een woordvoerster. Met de politie wordt afgestemd wat voor onderzoek naar het verkeerspunt nodig is. ,,Er wordt gedacht aan een gedragsonderzoek, zoals we dat onlangs deden in Boxtel-Oost. We letten dan meer op het totaalgedrag dan enkel op snelheid." Een dergelijk onderzoek loopt vaak een tot twee weken. De data worden vooraf niet naar buiten gebracht, omdat dit het gedrag van automobilisten zou kunnen beïnvloeden.