ZOMERAVONDWANDELING MET GIDS

VVV-tocht in Breukelen
en naar kasteel Stapelen

De wekelijkse zomeravondwandelingen van de VVV Boxtel voeren woensdag 10 augustus in de wijk Breukelen en een dag later, donderdag 11 augustus naar kasteel Stapelen. De tochten starten om 19.00 uur.

De wijk Breukelen was aanvankelijk een van de vele Boxtelse buurtschappen en werd rond 1900 enorm uitgebreid. De Heilig Hartkerk verrees in 1901, het klooster van de zusters ursulinen tien jaar later. Het gehucht groeide uit tot een geheel nieuwe woonwijk. Hoe reageerden de bewoners van 'Boxtel Binnen de Bruggen' hierop? Wie meeloopt, zal Boxtel voortaan met andere ogen zien. Als verrassing gaat een van de deuren open.

ADELLIJKE HEREN

De wandelroute naar kasteel Stapelen laat zien wat voor invloed de adellijke heren van Boxtel hebben gehad. Niet alleen in Boxtel zelf, maar ook ver daarbuiten. Willem van Oranje heeft zelfs wel eens op het kasteel geslapen en ook de Franse zonnekoning Lodewijk XIV. Wie wil weten hoe de heren van Boxtel echte ridders zijn geworden, kan zich aansluiten op donderdag 11 augustus. Het is de laatste keer tijdens deze reeks zomeravondwandelingen dat de kasteeldeuren open gaan om de ridderzaal en ook de slotkapel te betreden.

ZOMERPROGRAMMA

Het zomerprogramma van de VVV-rondleidingen omvat dit seizoen nog de volgende excursies: route Sint-Petrusbasiliek: 17 augustus; route Stationskwartier: 18 augustus; Breukelentocht: 25 augustus. De excursie starten om 19.00 uur bij het VVV-kantoor aan de Markt. De Breukelentocht start komende woensdag op dat tijdstip bij de voormalige Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat.

AANMELDEN

Deelnemers dienen zich tijdig te melden op de plek waar de excursies van start gaat. Vooraf aanmelden kan bij de VVV Boxtel via (0411) 68 54 43 of 06-22 56 20 01. E-mail: rondleidingen@vvvboxtel.nl.