Kevin Kerssens (19) werkt dit jaar voor het derde jaar op rij bij het Boxtelse bedrijf Legrand. De student bedrijfseconomie werkt er onder meer aan de productie van kabelgoten. (Foto: Peter de Koning).
Kevin Kerssens (19) werkt dit jaar voor het derde jaar op rij bij het Boxtelse bedrijf Legrand. De student bedrijfseconomie werkt er onder meer aan de productie van kabelgoten. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

KEVIN KERSSENS (19) HEEFT HET NAAR ZIJN ZIN BIJ LEGRAND

Vakantiewerk ligt niet voor oprapen

HENK VAN WEERT

Het vinden van een vakantiebaantje valt niet mee dit jaar, vertelt Cindy Kattenbelt, intercedent van het Boxtelse uitzendbureau StartPeople. De meeste jongeren die ze aan een job heeft kunnen helpen, konden aan de slag bij Legrand, de producent van onder meer kabelgoten, schakelmateriaal, plafondplaten en vloertegels voor de utiliteitsbouw. Kevin Kerssens (19) werkt er nu voor het derde opeenvolgende jaar. ,,Een fijn bedrijf met leuke collega's", vindt de student bedrijfseconomie.

Nee, hij heeft niet echt affiniteit met de producten waarmee hij deze zomer werkt. ,,Maar het is een prima baantje. Je bent de hele dag bezig en het betaalt goed, mede omdat ik in ploegendienst werk. Dat is in het begin wel even wennen, maar het heeft ook voordelen: de ene week ben je lekker vroeg afgewerkt en de andere week kun je uitslapen. Met het geld dat ik verdien, kan ik het hele jaar vooruit om leuke dingen te doen", vertelt de Boxtelaar.

PALLETWAGEN

Kevin werkt via het uitzendbureau, maar kwam bij Legrand (het vroegere familiebedrijf Van Geel) terecht via zijn vader en twee ooms die al jaren bij het bedrijf aan de Van Salmstraat werken. De kabelgoten van plaatstaal stapelt hij op speciale draagconstructies. Met een palletwagen brengt hij ze naar de spuitcabine waar de goten een coating krijgen.

Ook zorgt hij ervoor dat diverse onderdelen worden toegevoegd. De eindproducten worden verwerkt in de zogeheten utiliteitsbouw: in systeemplafonds en -wanden van kantoren en bedrijfspanden.

VAKANTIE IN BULGARIJE

,,Dit is mijn vierde en laatste week dat ik hier werk. Volgende week vertrekken we met ons gezin voor vakantie naar Bulgarije, naar de Zwarte Zee-kust. En daarna ga ik weer naar school. Of ja, móet ik weer naar school. Ik ben in Eindhoven op vijf/honderdste punt gezakt voor mijn examen en daarom start ik bij Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch opnieuw met een studie bedrijfseconomie. Tja, wat dat betreft was afgelopen seizoen niet zo succesvol. Met onze voetbalploeg, het negende elftal van ODC, hebben we ook al op een haar na de titel misgelopen..."

15.800 is het aantal arbeidsplaatsen in Boxtel. In de serie 'Werken in Boxtel' neemt Brabants Centrum een kijkje op de werkvloer.

FOTO BOVEN: Kevin Kerssens (19) uit Boxtel werkt dit jaar voor het derde jaar op rij als vakantiebaantje bij het Boxtelse bedrijf Legrand. De student bedrijfseconomie werkt er onder meer aan de productie van kabelgoten voor systeemwanden en -plafonds. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel

Vierdaagselopers

In de lijst met deelnemers aan de honderdste Nijmeegse Vierdaagse werd vorige week al gemeld dat deze verre van compleet was. Deze week hebben zich nog enkele lezers gemeld die met succes deelnamen aan de jubileumeditie van het grootste wandelsportevenement ter wereld. Jan van de Sande liep de 40-kilometerroute en deed voor de tiende keer mee. Frans de Bresser was voor de twaalfde keer van de partij en Sjef de Louw twee keer meer. Het tweetal wandelde vier dagen op rij met succes 30 kilometer.