Afbeelding
Foto: Adry Hoeven

RAADHUIS AAN DE LIND INGEPAKT MET BRABANTS BONT

'Grootste koffietafel ooit' in Oisterwijk

Buurgemeente Oisterwijk hoopt zondag 7 augustus een plekje te verwerven in het Guinness Book of Records. Op dorpsplein De Lind wordt de grootste Brabantse koffietafel ooit gehouden. Mee-eten kost vijf euro per persoon.

Wie aanschuift bij het culinaire spektakel, helpt mee om een nieuw wereldrecord te vestigen. Het is een van de activiteiten tijdens het Festival van de Brabantse Cultuur dat tot en met zondag 14 augustus duurt. De organisatoren rekenen op minimaal 1.400 deelnemers, meldt voorzitter Paul Spapens van de stichting Oisterwijk 800 SPOT. De Brabantse koffietafel begint om 12.00 uur.

Vanwege het festival is het oude raadhuis van Oisterwijk aan De Lind de voorbije weken à la kunstenaar Christo ingepakt met de rood-wit geblokte provincievlag, het zogeheten Brabants Bont. Deelnemers aan de koffietafel kunnen dit bijzonder 'kunstwerk' nabij een van de oudste lindebomen van Brabant en het befaamde Trouwlaantje bekijken. In Oisterwijk zijn ook exposities ingericht die zijn geïnspireerd op de Brabantse vlag. Bovendien is een gratis fietsroute verkrijgbaar.

UITNODIGING BOXTELAREN

Bewoners van de Oisterwijkstraat in Boxtel hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen om zondag naar hun buurgemeente te komen. Hun straat is vernoemd naar het Kwartier van Oisterwijk, een van de vier regio's van de vroegere bestuursregio Meierij van 's-Hertogenbosch. Zo'n zelfde uitnodiging ontvingen overigens ook bewoners van andere Oisterwijkstraten in het land. Ze worden onder meer getrakteerd op een goodybag van de plaatselijke VVV.

Zie voor meer informatie www.oisterwijkpaktjein.nl.

FOTO ONDER: Het raadhuis van Oisterwijk is de voorbije weken ingepakt met Brabants Bont. De rood-wit geblokte provincievlag geeft het gebouw vanaf een afstandje een roze kleur. Het 'kunstwerk' à la Christo is een grote publiekstrekker. (Foto: Adry Hoeven).