Afbeelding
Foto: Peter De Koning

What's Up, Juul?

Van zuidelijke temperaturen naar een tropisch regenklimaat. Het vakantieweer in Nederland heeft behoorlijk wat verrassingen in petto sinds de schooljeugd haar laatste lesdag beleefde. Maar regen of zonneschijn: Juul van Weert (9) uit Boxtel verveelt zich geen moment. En terwijl ze geniet van haar vrije dagen kijkt ze ook reikhalzend uit naar september. Dan mag ze naar groep 6 van de Angelaschool.

Hoe breng jij je vakantie door? ,,Met veel spelletjes op mijn iPod, Nintendo Wii en DS, maar ook met de app Snapchat. En ik lees graag. Vooral fantasyboeken én de strips van Donald Duck. Daar ben ik lid van. Deze zomer heb ik het vakantieboek en die staat bomvol met stripverhalen. Soms oefen ik ook op mijn gitaar. Ik ben het nu nog aan het leren, maar ik hoop straks op gehoor deuntjes na te kunnen spelen."

Verveel je je niet als het zo regent? ,,Nee hoor, ik heb genoeg te doen. Vandaag ben ik bijvoorbeeld gaan bowlen met papa. En als ik me even verveel, dan denk ik gewoon aan fijne dingen. Ik vind het wel leuker als de zon schijnt, want dan kan ik zwemmen bij een vriendinnetje thuis."

Ga je nog op vakantie? ,,Ik zou met mijn vader naar Spanje gaan, maar dat ging jammer genoeg niet door. In plaats daarvan hebben we al veel uitstapjes gemaakt. Zo ben ik naar pretpark Walibi geweest en we gaan nog naar een écht klimbos. Binnenkort ga ik naar Italië met mama. Het is ver rijden, dat vind ik jammer want ik word snel wagenziek. Maar ik kan de taal beter verstaan dan in Frankrijk én ze hebben daar de lekkerste ijsjes."

Heb je al zin in het nieuwe schooljaar? ,,Sommige kinderen houden er niet van, maar ik vind het helemaal niet erg om naar school te gaan. Ik krijg volgend jaar twee nieuwe juffen en daar kijk ik naar uit. En ik vind het vak lezen het allerleukst. Ik hoop dat ik in groep 6 nóg meer moeilijke woorden ga leren."

FOTO RECHTS: Juul van Weert verveelt zich geen moment tijdens de schoolvakantie. Gitaar spelen en strips lezen doet ze graag. (Foto: Peter de Koning).