Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

VIJFTIG KRAMEN VOL HIPPIESNUISTERIJEN BIJ DE LANGSPIER

Ibiza-markt: longhorns, veren en kralen

TONNIE WESSELING

De nieuwste rage, markten in Ibiza-stijl, is ook aan Boxtel niet ongemerkt voorbij gegaan. Zaterdagmiddag was het 'Boxtel goes Ibiza' in recreatiepark De Langspier. Aan de oevers van de zwemplas stonden zo'n vijftig kramen opgesteld. Ibiza Style is eigenlijk alles wat veertjes en kraaltjes heeft, in wit of juist heel kleurig en doet denken aan de hippies op het Spaanse vakantie-eiland.

Bezoekers uit Vught hadden via Facebook over de markt gehoord en probeerden bij de kraam van Annemiek Spierings hippe zonnebrillen uit. Spierings van 'Leuk! Mode Accessoires' was content met de markt. ,,Ik heb al redelijk goede zaken gedaan en vind dit een leuke locatie en goed georganiseerd, alleen jammer van de regen", zei ze, duidend op de hoosbui die halverwege de middag de markt teisterde.

Monique Spruit uit Zwijndrecht van 'Fashion & Style by M on Wheels' was blij dat de meeste bezoekers bij exploitant John Brusselers in het strandpaviljoen van De Langspier schuilden en niet naar huis gingen. Ze heeft een 'truck on wheels'-bus met hippe kleding. Veel vrouwen snuffelden rond en maakten gebruik van de paskamer om te kijken of de kleding hen aansprak. Spruit was dan ook zeer tevreden. ,,De omzet gaat goed en het is lekker druk. Dit is eigenlijk wat ik altijd standaard heb, casual of toch echte Ibiza-stijl. Met een haarbandje erbij heb je deze stijl al gauw." Haar bus vindt ze een uitkomst: ,,Het was aanvankelijk een mobiele hondentrimsalon en zag er niet uit, maar we hebben het voertuig goed op kunnen pimpen!" Gwen de Leeuw, haar assistente, zag er 'Ibiza-hip' uit. ,,Met deze kleren ben ik een levende reclame!", lachte ze.

Patricia Pruis en Alexandra Ravini, beiden in onvervalste hippie-kleding, maakt-

Boxtel

Café Brein

Bij een herseninfarct of –bloeding, verwijdering van een hersentumor of reanimatie treedt hersenbeschadiging op. Daardoor ontstaan veranderingen in het functioneren of de persoonlijkheid van mensen. Voor de mantelzorger is het vaak moeilijk te begrijpen wat de gevolgen. In café Brein kunnen mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten maandag 15 augustus enkele filmpjes bekijken en ervaringen met elkaar delen. De bijeenkomst in zorghoeve 't Binnenveld aan de Boxtelseweg 5 in Schijndel is gratis toegankelijk en begint om 19.30 uur; een halfuur eerder is de zaal open. Meer informatie bij Steunpunt Mantelzorg ContourdeTwern: Marieke Dijkshoorn, telefoonnummer (0411) 65 58 99.

en een rondje over de markt. Met hun bureau 'Glamour World Events' organiseerden ze de markt. ,,We houden alles goed in de gaten en maken een praatje met de standhouders", zei Pruis. ,,Wij zoeken mooie locaties uit en vonden De Langspier uitstekend geschikt. Ibiza is nu echt in en het leeft bij de mensen, de meesten zijn ook echt enthousiast. Dit is zeker een reden om het te herhalen. We komen volgend jaar terug", reageerde ze enthousiast.

OOK BOEKEN

Mirjam den Boer uit Maarssen verkocht veel accessoires zoals tassen van koeienhuid, armbanden, sieraden en schoenen. Haar kraam had de naam Bonbini wat Antilliaans is voor 'Welkom'. De Liempdse Therèse van der Velde kocht een hippieketting bij haar. ,,Ik ga niet naar Ibiza op vakantie, maar naar de Canarische Eilanden en daar past dit ook bij", zei ze. Iets heel anders was de kraam 'Bagage' van de Eindhovense uitgeefster Gezina Derks. Ze verkocht uitsluitend boeken die zich afspelen in een vakantieland. ,,Leuk dat er naast kleding nog iets anders is", merkte een klant op die naar Italië op vakantie gaat en op zoek was naar een roman over dit land. ,,Wel een e-book, want dat scheelt weer in de koffer!"

Kinderen konden op deze markt tot hippie geschminkt worden of varen met een motorbootje in een groot bassin. Voor de jeugd was er ook een stand met kinderkleding in Spaanse stijl en een snoepkraam. Onmisbaar op een Ibiza-markt zijn de 'longhorns'. De schedels van buffels met vervaarlijke horens waren te koop in de kraam van Ilona en Danny Ruigrok uit Amsterdam. ,,Deze zijn van polystone, gemalen steen dat wordt vermengd met kunsthars", zei Ilona. ,,En dat scheelt enorm in de prijs en ik vind het minder zielig. Je kunt ze ophangen in je huis of de tuin, het is nu helemaal hip", zei Ilona. ,,Je moet de snoet wel een beetje pimpen met verf en sieraden", zei partner Danny in onvervalst Amsterdams. Edwin Nieuwenhuis uit Sint-Michielsgestel, met vrouw en dochters waren er zojuist langs gelopen. ,,Erg gezellig en zo'n leuk zomers initiatief. Als we nu een beetje Spaans praatten, waanden we ons echt op Ibiza", reageerde Nieuwenhuis over de markt. ,,Volgend jaar met een zonnetje erbij kun je het hier makkelijk verdrievoudigen. Er zou alleen meer buitenlandse sfeer moeten zijn, met live muziek bijvoorbeeld. Maar we zijn toch blij hier even geweest te zijn."

Patrick Peijnenburg en dochter Dewi uit Boxtel hebben bij het enige eetkraampje een chipsstok gekocht. Zijn vrouw Tanja vond het jammer dat het weer niet beter was: ,,Maar de organisatoren hebben er wel moeite voor gedaan op De Langspier. ,,Ik houd niet zo van die kleding, maar ben meer van de tasjes", lachte ze.

FOTO ONDER: De mobiele winkel van Monique Spruit uit Zwijndrecht werd drukbezocht tijdens 'Boxtel goes Ibiza'. In de vrachtwagen is onder meer een paskamer ingericht. (Foto: Albert Stolwijk).