Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Dirk, Gijs & Bram?

Spierpijn hebben ze niet. En aan opgeven hebben ze vorige week al helemaal niet gedacht. Vroeg opstaan was wél een klein minpuntje. Dirk Melis (13) en zijn neven Bram (14) en Gijs (13) van Ooijen namen vorige week, onder begeleiding van hun moeders Diane en Hanneke, deel aan de honderdste Nijmeegse Vierdaagse.

Waarom wilden jullie meedoen aan de Vierdaagse? Dirk: ,,Bram en zijn moeder Hanneke deden vorig jaar mee met de Vierdaagse. We zijn toen op de eerste dag gaan kijken en het leek ons leuk om dit jaar ook mee te wandelen." Gijs: ,,De sfeer was goed, er was óveral muziek."

Hebben jullie flink getraind? Dirk, lachend: ,,Het trainen vonden we het minst leuk. We hebben bijna iedere week wel gewandeld, zo rond de 20 tot 25 kilometer per keer." Gijs: ,,En we zijn een keer op en neer naar 's-Hertogenbosch gelopen, dat was 36 kilometer. Vooral die laatste zes kilometers waren zwaar." Bram: ,,We voetballen allemaal, dus ik denk dat we al een goede basisconditie hebben."

Hoe kijken jullie terug op de Vierdaagse? Gijs: ,,Het was erg warm, we hebben de eerste dag veel ambulances gezien. Ook viel er iemand flauw die naast ons stond, daar schrokken we van. Wel was het heel leuk dat er zoveel mensen langs de kant stonden." Dirk: ,,Het ging goed. Alleen ben je de iedere dag vooral tijdens de laatste kilometers stijf. Maar aan opgeven hebben we geen enkel moment gedacht." Bram: ,,Net als vorig jaar was de sfeer weer goed. Wel was het vorig jaar minder druk, op sommige stukken deden we er dit jaar veel langer over."

Wat was de leukste dag? Bram, Gijs en Dirk in koor: ,,De laatste dag. Vooral in de finishstraat stonden zóveel mensen, het was een groot feest." Gijs: ,,Koning Willem-Alexander was ook in Nijmegen. Hij zat op de tribune en ik heb een selfie met hem gemaakt..."

Volgend jaar weer? Gijs: ,,Als het lukt met school en de vakantie, doen we weer mee. We hopen dan ook dat meer mensen van de familie meelopen."

FOTO RECHTS: Tieners Dirk, Gijs en Bram voltooiden vorige week de honderdste Vierdaagse en tonen trots hun medailles. (Foto: Annelieke van der Linden).