Afbeelding
Foto: Henk van Weert

PROBLEEM MET CONTROLE FUNDERINGSPALEN D'N TIP LIEMPDE

Waterkelder moet wachten op vloer

Omdat 35 van de ruim 850 heipalen niet 'doorgemeten' kunnen worden, is het op dit moment niet mogelijk de betonvloer te storten van de waterbergingskelder onder evenemententerrein D'n Tip aan de Barrierweg in Liempde.

Het werk, dat wordt uitgevoerd door het plaatselijke aannemingsbedrijf Van den Boomen, ligt echter niet helemaal stil, benadrukt de gemeente Boxtel die opdracht gaf voor het project. Volgens een woordvoerster is de vloer storten van de drieënhalve meter diepe waterkelder nu niet aan de orde vanwege een zogeheten 'kopdefect'.

De waterbergingskelder krijgt een inhoud van 2.000 kubieke meter en is bedoeld om bij extreme regenval wateroverlast in het zuidelijke deel van de Liempdse bebouwde kom te voorkomen. De werkzaamheden zouden direct na de Boeremèrt starten, maar werden uitgesteld omdat de fabrikant de funderingspalen niet tijdig kon leveren.

Op dit moment is nog niet duidelijk of dit gevolgen heeft voor de beoogde deadline. Dat wordt waarschijnlijk morgen, vrijdag 29 juli duidelijk.

FOTO ONDER: Over een oppervlakte van 35 vierkante meter zijn de voorbije weken 864 betonnen funderingspalen in de grond van evenemententerrein D'n Tip getrild. Een aantal daarvan kan niet gecontroleerd worden, waardoor de betonvloer deze week niet gestort kan worden. (Foto: Albert Stolwijk).