NA JAREN WEER HORECA IN 'LE MARÉCAGE'

Di Più: mediterraans tafelen in hartje Boxtel

Ruim vier jaar stond de voormalige bistro Le Marécage aan de Stationsstraat in Boxtel leeg. Begin augustus opent er het nieuwe restaurant Di Più, met een Italiaanse én mediterraanse kaart. Altin en Lotte Muçaj uit Leerdam vinden het na twintig jaar in de horeca te hebben gewerkt, tijd voor een een eigen bedrijf.

Al bijna een jaar lang wordt hard gewerkt in de zaal achter het voormalige Le Marécage. Daar realiseren vrijwilligers van Boxtel's Harmonie een nieuw repetitielokaal in het vroegere snookercentrum. Na de zomervakantie neemt de harmonie haar intrek in Muziekhuis Boxtel. Maar ook het voorste deel van het inmiddels opgesplitste horecapand is sinds begin mei naarstig verbouwd.

De vroegere bistro stond sinds begin 2012 leeg en is door eigenaar Roeland de Leijer van de gelijknamige drankenhandel gerenoveerd en bood het pand casco te huur aan. Dat trok het echtpaar Muçaj wel aan. ,,Op deze manier hebben we het helemaal naar onze eigen smaak en inzichten kunnen inrichten. We hebben gekozen voor een landelijke sfeer waar de beleving van onze gerechten helemaal tot zijn recht komt. Het werken in een open keuken zal dat zeker versterken", vertelde de uit Albanië afkomstige Altin deze week. De Italiaanse naam van het restaurant betekent zoveel als 'Nog meer'. ,,Wij willen altijd een stapje verder. In ons leven, maar ook in hetgeen we aan gerechten voorschotelen."

VERGUNNING

Altin leerde zijn Nederlandse vrouw Lotte kennen tijdens zijn werk in de horeca. ,,We waren op zoek naar een plek om ons eigen bedrijf te kunnen starten. Via een makelaar kwamen we op dit pand en zien daarin prima mogelijkheden. Dat we boven de zaak kunnen wonen, is een pre met een baby van tien maanden oud."

Deze week werden de laatste werkzaamheden verricht en eigenlijk zouden Altin en Lotte komend weekeinde de eerste gasten willen ontvangen in hun restaurant Di Più dat zo'n tachtig zitplaatsen telt. ,,Maar de vergunning van de gemeente bleef maar uit. En dus hebben we vorige week maar eens gebeld hoe het ervoor stond. Toen bleek dat het dossier was blijven liggen omdat tussentijds een ambtenaar was vertrokken. Erg spijtig. Nu ziet het ernaar uit dat we nog een weekje moeten wachten. Maar begin augustus hopen we toch echt de deuren te kunnen openen", aldus Altin.

Via het Facebook-account van Di Più kunnen de belangstellenden de ontwikkelingen in het nieuwe horecabedrijf volgen.


Stroomstoring in

centrum Boxtel

Het centrum van Boxtel is vrijdag rond het middaguur getroffen door een stroomstoring. De onderbreking in de elektriciteit werd veroorzaakt door graafwerkzaamheden.

Veel winkels, bedrijven en huishoudens zaten in het centrum enige tijd zonder stroom. In sommige gevallen duurde de onderbreking een kwartier, in andere gevallen was de elektriciteit zo'n anderhalf uur niet voorhanden. Dat bracht vooral winkeliers in problemen. Zo werkten kassa- en computersystemen niet en vielen koelinstallaties uit. In sommige gevallen werden gekoelde producten met korting aangeboden. Niet alleen in het centrum was de stroomstoring merkbaar. Verschillende bedrijven op Ladonk kregen te maken met een stroomdip.