Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Langs PCI, Lambertusschool, De Kei en sportpark De Laat

Gestels college fietst door Gemonde

Het is bijna verworden tot traditie: elk jaar fietst het college van Sint-Michielsgestel door de verschillende dorpskernen. Daar gaan burgemeester en wethouders het gesprek aan met de inwoners. Vorige week was Gemonde aan de beurt.

De fietstocht door het Gemondse werd een 'middagje bijpraten' met een serieuze ondertoon. De leefbaarheid in het dorp stond daarbij centraal. Op vier plaatsen maakte het college een stop. Verschillende initiatieven en instellingen aan de Sint-Lambertusweg waren als eerste aan de beurt. Zo gingen B. en W. in gesprek met vertegenwoordigers van de Parochiƫle Caritas Instelling (PCI) en de leefbaarheidsgroep. Ook namen zij een kijkje in de Sint-Lambertusschool en de nieuwe kinderopvang die daar gevestigd is. De fietstrip werd afgesloten met een bezoek aan dorpshuis De Kei, waar de buitenschoolse opvang gehuisvest is, en tenslotte aan sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg.

scharnierpunt

Wethouder Koos Loose merkte op dat de nadruk van de gesprekken voornamelijk lag op de toekomst van het dorp. ,,Mensen geven aan dat de jeugd het scharnierpunt is. Maar hoe zorgen we voor voldoende activiteiten en voorzieningen om Gemonde aantrekkelijk te maken voor de jeugd van nu? Daar hoort volgens bewoners ook bij dat we nadenken over woningen voor starters en doorstromers. Ze beseffen heel goed dat daarbij ook een belangrijke rol voor de inwoners van Gemonde zelf is weggelegd." Het college ervoer de fietstocht als meer dan geslaagd: ,,Wij waarderen het enorm dat mensen de tijd en moeite genomen hebben om persoonlijk met ons in gesprek te gaan", vatte wethouder Loose samen. ,,Het heeft bij het college het beeld versterkt dat inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in Gemonde er samen de schouders onder willen zetten om de toekomst van het dorp veilig te stellen."

FOTO BOVEN: Burgemeester Jan Pommer, wethouders Koos Loose, Ed Mathijssen en Alexander van den Dungen en secretaris Dagmar van Deurzen van Sint-Michielsgestel bezochten donderdag onder meer dorpshuis De Kei. (Foto: Albert Stolwijk).