WSD-directeur Jan Simons (links) en oud-personeelschef Piet van der Heijden (rechts) overhandigden het jubileumboek van WSD aan Jo van Riel. (Foto: WSD).
WSD-directeur Jan Simons (links) en oud-personeelschef Piet van der Heijden (rechts) overhandigden het jubileumboek van WSD aan Jo van Riel. (Foto: WSD). Foto: WSD

WERKVOORZIENINGSCHAP 60 JAAR

Oudgedienden WSD verrast met jubileumboek

Algemeen directeur Jan Simons van de WSD Groep in Boxtel heeft ter gelegenheid van het diamanten bestaansjubileum van het werkvoorzieningschap twee jubileumboeken uitgereikt aan oud-medewerkers. Piet Meirmans (87) en Jo van Riel (92) kregen het boek tijdens een ontmoeting waar ook oud-personeelschef Piet van der Heijden aanwezig was. Zowel Meirmans als Van Riel waren medewerkers van het eerste uur en toonden zich blij verrast met het geschenk.

Meirmans kan zich de beginperiode van WSD goed herinneren. Hij is de enige nog levende van de initiatiefnemers van het sociaal werkbedrijf en tijdens het bezoek van Simons en Van der Heijden vertelde hij dat in die tijd wethouder Valks een belangrijke bijdrage leverde aan het initiatief voor een sociale werkvoorziening in Boxtel. ,,Een dominante man was het", aldus Meirmans. In zijn kamer in verpleeghuis Liduina kwam de geschiedenis langzaam weer tot leven. Dochter Janine hielp haar vader af en toe. ,,Een aantal keer reisden we af naar Den Haag om aanspraak te maken op gelden die beschikbaar kwamen. Ook dat hoorde bij mijn werk."

WERKMEESTER

Ook Van Riel kon zich de beginperiode van WSD nog tot in detail herinneren. ,,De heer Van Puijenbroek was nauw betrokken bij het opzetten van een sociale werkplaats in Boxtel. Hij wist dat ik verstand van auto's had en vond dat ik moest solliciteren op de functie van werkmeester. Dat ik niets wist van het werken in een sociale werkplaats was volgens Van Pijnenburg geen probleem."

Van Riel is ontzettend trots op het zilveren speldje dat hij bij zijn afscheid in 1987 kreeg. ,,De secretaris van personeelsvereniging De Schakel, Cees Verhagen, overhandigde me het speldje vanwege mijn inzet voor de mensen die de hulp nodig hadden om werk te vinden en te houden. Een ongelooflijk mooi gebaar."

Directeur Simons blikt terug op een fijne ontmoeting. ,,Het was ontzettend leuk om de verhalen over vroeger van beide heren te horen. Piet van der Heijden kwam tijdens het lezen van het boek op het idee om de boeken naar hen te brengen. Ik ben heel blij dat we dat gedaan hebben."

Het jubileumboek van WSD is online te lezen of te downloaden op de jubileumwebsite van WSD. Dat kan op www.wsd-groep.nl/60jaar/jubileumboek.