Vanwege de hitte zoeken tientallen varkenstrucks een plekje in de schaduw op bedrijventerrein Ladonk. Daar wachten ze tot ze hun varkens kunnen lossen bij Vion. (Foto: Albert Stolwijk).
Vanwege de hitte zoeken tientallen varkenstrucks een plekje in de schaduw op bedrijventerrein Ladonk. Daar wachten ze tot ze hun varkens kunnen lossen bij Vion. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Vion Food Group treft maatregelen tegen hitte

Varkenstrucks zoeken de schaduw op

Lonneke Hoondert

Waar normaal de vrachtwagenchauffeurs achter elkaar staan opgesteld, wachtend tot ze varkens mogen lossen bij Vion Food Group aan Boseind, kozen de truckers deze week, verspreid over bedrijventerrein Ladonk, voor een plekje in de schaduw.

Boxtel zucht onder de tropische hitte van de afgelopen dagen. Hoewel de schooljeugd overwegend vrij is en verkoeling zoekt bij recreatieplas De Langspier, moeten andere Boxtelaren het doen met een ijskoud glaasje water op kantoor of een tropenrooster in de bouw.

Ventilatoren

Ook op het industrieterrein gaat het werk ondanks de hitte gewoon door. Vion heeft maatregelen getroffen om de duizenden varkens die dagelijks worden gelost bij de slachterij te beschermen tegen de warmte. De vleesverwerker laat enkel vrachtauto's toe op haar terrein die ook echt aan de beurt zijn om gelost te worden. Het asfalt van de losplaats wordt gekoeld met water en Vion heeft ventilatoren ingezet op de plek waar wagens zichzelf opstellen.

Chauffeurs die nog moeten wachten, wordt gevraagd een standplaats in de schaduw te zoeken in de omgeving van Vion. Dat deden ze dan ook in groten getale.