Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Musical, gala en jaarboek voor basisschoolafzwaaiers

Omvangrijk afscheid voor groep 8 Esch

CARRY DIRKX

De allerlaatste schoolweek voor groep 8 van de Sint-Willibrordusschool uit Esch is traditiegetrouw een propvolle. Dinsdag vond de uitvoering van de musical 'Torenhoog!' plaats, woensdag gingen ze high tea'en met meester Nils van Lierop en vandaag werden ze uitgezwaaid door alle leerlingen van de school, terwijl ze over de rode loper de school verlieten. Dan nog het afsluitend gala én de uitreiking van het jaarboek; sinds vorig schooljaar een nieuwe 'groep 8-traditie' in Esch.

De 22 leerlingen uit groep 8 hadden er maanden voor geoefend: de vertolking van de musical 'Torenhoog!'. Dinsdag mochten ze eindelijk het podium van dorpshuis De Es betreden. 's Middags vond de uitvoering voor de andere leerlingen van de school plaats; 's avonds mochten ze optreden voor ouders en andere familieleden of vrienden. Ze spetterden van het podium, in een musical die zich afspeelde op het dak van een net-geopende megahoge toren in het centrum van Esch.

De show zat boordevol meezingers en grappige personages. Zo waren er de klussers Roos en Koos, Nel de toiletjuffrouw en de filmster Ster Allures, die na iedere zin ,,Mijn hemel!", verzuchtte. 'Vlogger' Renzo Ross zorgde voor gillende fans en ook de 'nerds' kregen de lachers op hun hand. Uiteindelijk bevatte 'Torenhoog!' een mooie boodschap: samenwerken en vriendschap zijn belangrijk in het leven.

Huilen

Na een daverend slotapplaus was het nog niet gedaan met optreden. Geheel onverwacht pakte meester Nils van Lierop zijn gitaar en zong zijn groep toe met een zelfgeschreven lied. ,,Doei-doei groep 8", zong hij en liet met mooie woorden zijn waardering voor de klas blijken. Veel kinderen en ouders hielden het niet droog. ,,Het leek wel alsof hij ons aan het huilen wilde krijgen", zeiden de leerlingen Elise en Teun na afloop. Wat maakt hun klas bijzonder? ,,We zijn best wel hecht en we hebben een superleuke en gezellige klas", meent Elise. De musical vond ze heel leuk, maar ook wel een beetje spannend. Ook het publiek had genoten. ,,Ik heb al aardig wat musicals gezien en deze was geweldig. Het was mooi dat de groep hem echt samen opvoerde: bijna iedereen had een redelijk grote rol. En het thema was mooi", zei Carmen van de Loo, moeder van leerling Ilse.

Jaarboek

Na de musicalavond gingen de achtstegroepers nog even door met afscheid nemen. Hedenavond vindt een gala plaats en aan het eind krijgen ze een jaarboek uitgereikt. Het boek zit vol foto's van alle bijzondere activiteiten in groep 8


Kermis in Esch

Van zaterdag 30 juli tot en met dinsdag 2 augustus is het kermis in Esch. Het is de tweede keer dat de Essche kermis in de zomervakantie valt; voorheen was de dorpskermis in het Paasweekend. ,,Vorig jaar kreeg ik daar nog verschillende vragen en opmerkingen over. Een verandering is altijd even wennen", zegt Mary Groeneveld van de gemeente Haaren. ,,Maar dit jaar heb ik niemand erover gehoord." Op het Marktplein staan dit jaar de volgende attracties: botsauto's, een draaimolen, een flipperspel, een schietkraam en grijpkranen. Iets lekkers is te halen in de snoepkraam en de oliebollenkraam.

- schoolreisje, musical, Sinterklaas, Citotoets, het kamp - met daarbij door de kinderen geschreven teksten. Het jaarboek voor groep 8 werd vorig jaar geïntroduceerd door Inge van Dijck. Ze woonde met haar gezin vier jaar in de Verenigde Staten, waar een jaarboek traditie is. Toen haar zoon Bram vorig jaar in groep 8 zat, zette ze haar schouders eronder, samen met een andere moeder. Met succes. ,,We kregen alleen maar positieve reacties op het boek, van ouders en kinderen", zegt Van Dijck. Er werd besloten voortaan ieder jaar een boek te maken voor groep 8.

Schooldirecteur Wilma van de Pol: ,,Het is een hele mooie herinnering en een kostbaar bezit voor de kinderen. Ze sluiten een periode af en hiermee kunnen ze nog eens terugkijken."

FOTO BOVEN: De coole vlogger 'Renzo Ross' (Philippe Huijbregts) maakt een selfie met zijn fans in de eindmusical 'Torenhoog!'. (Foto: Gerard Schalkx).

Liempde

Try-outs Serenade

Accommodatie De Serenade aan de Oude Dijk in Liempde heeft twee try-outs geprogrammeerd. 'Braboneger' Steven Brunswijk bijt 8 oktober om 20.00 uur het spits af met 'Als ik mezelf kon zijn'. Mark van de Veerdonk treedt 16 december vanaf 20.15 uur voor het voetlicht met zijn nieuwe show 'Kaaskleum'. Kaarten kosten 15 euro inclusief een consumptie in de pauze. Reserveren kan via e-mailadres: info@deserenade.nl.

Belangrijke zakenman ‘Mark Suikerberg’ (Merijn de Werdt), eigenaar van de mega-hoge toren in centrum Esch, ergert zich aan toiletjuffrouw Nel (Noa Peersman) met haar grote mond.