Erwin Hiemstra wil zo snel mogelijk De Liempdse Barrière weer openen voor publiek. (Foto: Albert Stolwijk).
Erwin Hiemstra wil zo snel mogelijk De Liempdse Barrière weer openen voor publiek. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

NIEUWE HUURDER OPENT ZO SNEL MOGELIJK

'Liempdse Barrière is een verborgen pareltje'

MARIËLLE WIJFFELAARS

,,Het is een flinke klus, maar ik heb er veel zin in." Erwin Hiemstra, nieuwe huurder van het pand De Liempdse Barrière, is volop aan de slag om het leegstaande restaurant helemaal op te knappen. Hiemstra wil nog deze zomer het terras openstellen en hoopt in de winter ook gasten te kunnen ontvangen in het restaurant. Maar dan moet er nog wel heel veel gebeuren...

Hiemstra is een échte horeca-man. Op zijn veertiende begon hij met werken in een café en dat hield hij vol tot de geboorte van zijn oudste dochter. ,,De combinatie gezin en nachten werken in de horeca is niet te doen", zegt Hiemstra. ,,Ik ging me daarom toeleggen op het realiseren van horecagelegenheden en dat heb ik jarenlang gedaan." Toen hij eigenaar was van restaurant Radio Royaal in Eindhoven, passeerde Hiemstra regelmatig De Liempdse Barrière aan het Peerkesbos bij afslag 26 van rijksweg A2. ,,Ik stond daar vaak in de file en het pand viel me altijd al op. Het is een verborgen pareltje."

De keus om te kiezen voor een horecabedrijf in Boxtel, nam Hiemstra toen zijn dochter toelatingsexamen deed voor SintLucas. ,,Ze gaat hier vier jaar studeren en ik vond het ideaal om dan in Boxtel te wonen én te werken. Het pand van De Liempdse Barrière is weliswaar flink vervallen, maar ik zie het resultaat al helemaal voor me", zegt de ondernemer enthousiast.

In het pand komt een restaurant met een 'gewone' menukaart. Hiemstra: ,,Een snelle hap voor mensen die op doorreis zijn. Ook wil ik een gedeelte inrichten als restaurant met een wat uitgebreidere kaart." Het pand blijft dezelfde naam houden, wel krijgen de twee restaurants en het terras een aparte naam. ,,De Liempdse Barrière draagt die naam al 300 jaar en zo is het bekend. Die herkenbaarheid moet blijven."