Jan-Henk de Vries, Sjef van Weert, Jan de Roij en Tonnie van Geffen (v.l.n.r.) vormden afgelopen zondag het middelpunt van de belangstelling tijdens het huldigingsconcert waarmee Boxtel's Harmonie het muziekseizoen afsloot.
Jan-Henk de Vries, Sjef van Weert, Jan de Roij en Tonnie van Geffen (v.l.n.r.) vormden afgelopen zondag het middelpunt van de belangstelling tijdens het huldigingsconcert waarmee Boxtel's Harmonie het muziekseizoen afsloot. Foto: Henk van Weert

Boxtel's Harmonie eert vier trouwe muzikanten

Eigenlijk zou Boxtel's Harmonie haar jubilarissen afgelopen zondag graag willen huldigen in Muziekhuis Boxtel, het nieuwe onderkomen dat de vereniging momenteel realiseert in het voormalige snookercentrum aan Passage Riche. De verbouwing vergt echter iets meer tijd en dus werd uitgeweken naar gemeenschapshuis De Walnoot. Dat bleek een prima alternatief.

Tijdens een concert waarin achtereenvolgens het opleidingsorkest, het harmonieorkest en het slagwerkensemble van zich lieten horen, kreeg trombonist Sjef van Weert het gouden insigne van verdienste opgespeld van muziekfederatie KNMO omdat hij veertig jaar lid is. Tonnie van Geffen (ook trombone), Jan de Roij (fagot) en Jan-Henk de Vries (hoorn) werden door voorzitter Paul van Alphen van Boxtel's Harmonie geëerd omdat zij hun zilveren jubileum vierden.

Waar Van Weert een geboren en getogen Boxtelaar is, liggen de roots van de drie muzikanten met een 25-jarige staat van dienst búiten Boxtel. Zo is de 82-jarige Van Roij al ruim zestig jaar lid van de PTT-harmonie Andara in zijn woonplaats Tilburg. Hij kwam ooit als invaller voor een concours in Boxtel terecht en bleef er 'hangen'.

De Vries verhuisde in de jaren tachtig vanuit Delfzijl naar Boxtel om bij Bosch Rexroth te gaan werken. Hij ging muziekmaken nadat een van zijn kinderen lid van de harmonie werd. Van Geffen - eveneens werkzaam bij Bosch Rexroth - maakte enkele jaren deel uit van de drumband van fanfare Concordia in zijn woonplaats Liempde voordat hij in Boxtel een muziekinstrument ging bespelen.

Van Weert is naast trombonist van Boxtel's Harmonie ook bekend als muzikaal leider van De Aggemarvanhuisaf Band. Hij werkt in de bouw als metselaar en dat kwam goed van pas bij de totstandkoming van Muziekhuis Boxtel. Begin september, als het nieuwe repetitieseizoen start, neemt Boxtel's Harmonie daar haar intrek. De vier jubilarissen keken ernaar uit, vertelde Van Geffen. En om te zorgen dat de club daar ook helemaal bij de tijd is, schonken de jubilarissen hun club een wifi-router als blijk van waardering voor de huldiging die hen ten deel viel.