Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

What's Up Menno, Lisa en Angelo?

De wereld ligt aan hun voeten. Letterlijk omdat ze poseren bij de globe op het terrein van orthopedagogisch instituut De la Salle en hun eigen Michaëlschool en figuurlijk omdat ze afscheid hebben genomen van hun schoolcarrière in Boxtel. Menno (17), Lisa (17) en Angelo (15) zetten hun loopbaan elders voort op een andere opleiding. Ze weten precies wat ze willen...

Samen met alle andere geslaagden van de Michaëlschool namen Menno, Lisa en Angelo gisteravond deel aan een feestelijke bijeenkomst bij De La Salle. Hier werden ze in het zonnetje gezet en gefeliciteerd met het behalen van een diploma, getuigschriften en certificaten.

Wat ga je na de zomervakantie doen, Menno? ,,Ik heb het getuigschrift van de groenopleiding behaald en ga verder aan het Koning Willem I College in Den Bosch." In chique smoking straalt de uit Hoorn afkomstige leerling zichtbaar. ,,Ik ben blij wat ik hier bereikt heb, zowel op school als op De La Salle. Toen ik hier kwam, was ik best een moeilijke jongen. Nu weet ik wat ik kan en hoop ik ooit de opleiding voor beveiliger te kunnen volgen. Maar eerst de opleiding op het KWIC."

En jij Lisa? ,,Ik neem afscheid met getuigschriften en certificaten en ga terug naar Eindhoven. Daar hoop ik op School 23 een diploma te halen. Later wil ik in Helmond naar de groenschool omdat ik heel graag assistent van een dierenarts wil zijn. Ik heb al veel ervaring op groengebied en dat gaat me zeker lukken!"

Jij bent de jongste, Angelo. Wat ga jij straks doen? ,,Ik ben een groot liefhebber van alles wat met ict te maken heeft. Na de vakantie ga ik terug naar Limburg waar ik vandaan kom. Ik ga er een vmbo-opleiding volgen en hoop iets te gaan doen met ict of logistiek. Ik weet van veel computers hoor! Voor veel mensen was ik hier de helpdesk."

Hoe voelt dat: afscheid nemen van je school? ,,Ik kijk terug op een heel leuk jaar", lacht Angelo. Menno: ,,Ik heb hier veel geleerd en daar ben ik trots op." Lisa: ,,Afscheid nemen vind ik best moeilijk. Het is mooi om iets te bereiken, maar straks gaat iedereen naar een andere school. Dat wordt vast even huilen." (Foto: Marc Cleutjens).