Afbeelding
Foto: Sander van Gils

PAROCHIEBESTUUR: 'GEEN NIEUWS ROND VERKOOP'

Brandweer oefent in Heilig Hartkerk

De Boxtelse brandweer heeft vorige week donderdag een grote oefening gehouden in en om de voormalige Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat. De brandweerlieden van het korps in Liempde hielden een dag eerder een training in de monumentale kerk.

Een maandenlange voorbereiding ging er aan deze oefening vooraf. Voor de brandweerlieden zelf was het tot het laatste moment een raadsel waar de oefening plaats zou vinden. Kinderen, familieleden en kennissen waren opgeroepen om op te treden als figuranten. De bestrijding van een grote brand in de kerk was het belangrijkste doel van de oefening. Omwonenden alarmeerden de brandweer dat een vuurhaard was ontdekt aan de zijkant van de kerk. Bij aankomst werd duidelijk dat opgeschaald moest worden en kwamen een tweede tankautospuit en een waterwagen.

Vorige maand maakte het bestuur van de Heilig Hartparochie bekend dat zich een koper voor de kerk heeft gemeld. Die zou bereid zijn de vraagprijs te betalen. Volgens vice-voorzitter Jos Polman van de parochie zijn er thans geen nieuwe ontwikkelingen te melden. De belangstelling voor de pastorie en de omliggende tuin, die ook te koop zijn, is minder concreet. (Foto: Sander van Gils).