Afbeelding
Foto: Marcel Fischer

gedenkwaardig afscheid voor directeur sint-petrusschool

Peloton Tour de Hans finisht in Boxtel

,,Hij fietst naar links. Hij fietst naar rechts. Hij is niet meer te stoppen als hij op de racefiets zit. Hij fietst naar links. Hij fietst naar rechts. Hij fietst nu door heel Boxtel, hij is knotsknetter gek!" Na 39 jaar neemt directeur Hans Küsters deze week afscheid van 'zijn' Sint-Petrusschool. Zijn afscheid werd dinsdag groots gevierd. Met workshops dans en muziek én een echte 'Tour de Hans'...

,,Ik had veel verwacht, maar dit overtreft alles." Hans Küsters was er na de feestelijke ontvangst even stil van. Door een peloton wielrenners en een motor werd hij dinsdagochtend thuis opgehaald. Hij kreeg een shirt van Lotto Jumbo van de delegatie, waarop alle namen van de leerkrachten - zijn fans - stonden. Vervolgens werd hij opgedragen zijn eigen racefiets te pakken en mee te fietsen naar de Sint-Petrusschool. Hij nam namelijk deel aan de laatste etappe van de Tour de Hans.

De finish van het wielerevenement lag op de Burgakker, recht voor de school. Toen het peloton de straat in fietste, stonden daar alle leerlingen en leerkrachten klaar om de renners een warm ontvangst te geven. Iedereen had een zelf geknutselde kampioensschaal met de tekst 'Tour de Hans, kampioen van Sint-Petrus' in zijn handen. Wie de sprint uiteindelijk won, was duidelijk: Hans. Met zijn handen in de lucht kwam hij over de meet.

bijkomen

De huldiging van de winnaar vond op het schoolplein plaats. Na twee kusjes van de rondemissen kreeg de directeur opnieuw een staande ovatie van alle leerlingen en leerkrachten. ,,Je hebt enorm je best gedaan vandaag en zult nog wel even moeten bijkomen", aldus adjunct-directeur Debbie van der Vorst. ,,Gelukkig heb je de komende jaren om bij te komen..."

Na de ontvangst stond het afscheidsfeest van Hans Küsters in het teken van cultuurworkshops voor de kinderen. Hij zal zich niet vervelen als hij met pensioen gaat, zo meldde hij eerder in Brabants Centrum. ,,Ik heb weer tijd om het sporten op te pakken. Zo zou ik graag net als vroeger deelnemen aan triatlons. Maar eerst ga ik op vakantie naar Afrika."

FOTO ONDER: Directeur Hans Küsters van de Sint-Petrusschool gaat met pensioen. Hij kreeg dinsdag een gedenkwaardig afscheid waarbij er speciaal voor hem een 'Tour de Hans' was georganiseerd. (Foto: Marcel Fischer).