VANAF ZATERDAG 10 SEPTEMBER IN BOXTEL

Marvel houdt opnieuw
loopcursus Start to Run

Atletiekvereniging Marvel in Boxtel organiseert in samenwerking met de Atletiekunie en Lopers Company Den Bosch een beginnerstraining die bestaat uit zeven Start to Run-trainingsochtenden. Ervaren looptrainers van Marvel geven op de vernieuwde kunststof atletiekbaan in Boxtel verantwoorde looptrainingen aan de absolute beginners. De start is op zaterdag 10 september.

Na een zevenweekse cursus Start to Run kan een deelnemer zo'n drie kilometer achter elkaar hardlopen. Enthousiaste lokale looptrainers en gezellige loopmaatjes wachten deelnemers elke zaterdag op voor een energieke en gezellige training. Samen werken ze toe naar de afsluitende 'Start to Finish'-trainingsloop op de zevende zaterdag. De conditie verbetert en deelnemers voelen zich steeds fitter. Elke kilometer worden bovendien flinke hoeveelheden calorieën verbrand.

HUISWERKTRAINING

Duizenden lopers gingen voor en zijn via Start to Run aan een veilige en gezonde hardloopcarrière begonnen. De trainingen starten zaterdag 10 september en de zes opeenvolgende zaterdagen. De trainingen vinden plaats vanaf de atletiekbaan van Marvel in sportpark Den Wielakker op Munsel. Iedere les start om 09.30 uur en duurt tot 11.00 uur. Op de woensdagen biedt Marvel om 19.30 uur extra 'huiswerktrainingen' aan.

De training bestaat uit een klein stukje theorie en een groot deel praktijk. Een fysiotherapeut, sportarts en schoendeskundige brengen deelnemers op de hoogte van de belangrijkste feiten voor iedere startende loper. Ook komen de mogelijke vervolgtrainingen binnen Marvel aan bod.

RUNNING COACH-APP

Iedereen die kiest voor Start to Run traint zeven weken met aandacht, begeleiding, tips en gezelligheid. Doordeweeks kan gekozen worden voor de Running Coach. Dat is een app die als persoonlijke trainer fungeert. Na inschrijving krijg deelnemers direct gratis toegang tot deze app.

Meer informatie en aanmelding via www.yakultstarttorun.nl/home/inschrijven. Meedoen kost 49,50 euro inclusief Start to Run-hardloopshirt. Kijk ook op www.avmarvel.nl.


Essche familie op erepodium

Vader, zoon én dochter winnen clubkampioenschap autocross

,,Het is een Pijnenburg-weekend", riep de sportpresentator uit tijdens de clubkampioenschappen van Auto Cross Club Geffen (ACC Geffen) in Rosmalen. Vader Erik Pijnenburg senior, zoon Erik Pijnenburg junior (19) én dochter Romy Pijnenburg (16) uit Esch veroverden afgelopen weekend alle drie de eerste plek in hun klasse.

Erik senior is vooral apetrots op de prestaties van zijn kinderen. De appel valt dan ook niet ver van de boom. De autocrosser begon in 1982 met de sport en dat legde hem geen windeieren. Zo werd hij van 2001 tot en met 2004 vier jaar op rij Nederlands kampioen in de koningsklasse van de crosssport, de Superklasse. Ook pakte hij vier keer de titel Meister der Meister.

Mannenwereld

Romy deed zondag mee in de juniorklasse voor coureurs onder 18 jaar. Dat deed ze in haar Honda Civic met maximaal 1300 CC. Tijdens de drie manches, waar ze steeds met vijftien andere bestuurders aan de start stond, wist ze zich te plaatsen voor de finale, die ze glorieus won. ,,De deelnemers zijn verdeeld over drie rijen en rijden over zand en dat is best een heftige strijd. Ik vind het een geweldige prestatie van Romy. Autocross is écht een mannenwereld en zij leidt op dit moment het clubklassement", vertelt Erik senior. Het podium deelde ze zondag met neef Lars van Kuringe (13). Hij werd derde. Ook Erik junior staat bovenaan het clubklassement in de categorie Sprint 1600. Hij reed zondag in een zelfbouwsprinter met een 1600 CC motor.

Corvette

De prestatie van Pijnenburg senior tijdens de clubkampioenschappen mag echter niet vergeten worden. Hoewel hij als enige in zijn gezin niet het klassement in zijn categorie leidt, werd óók hij zondag clubkampioen in de Superklasse. ,,Ik heb het te druk met de kinderen, vandaar dat ik wat minder intensief cross", zegt hij. Hij legde zondag het zandcircuit af in zijn zelfgebouwde auto: een vierwielaangedreven V8 Corvette met 735 pk. ,,Dat maakt de Superklasse zo leuk. Je bent vrij om je eigen raceauto in elkaar te zetten en kunt dus maken wat je wil", aldus Erik senior.