Afbeelding
Foto: Hans Verberk

psv onder 19 jaar wint met 2-1 van aston villa

Armando Obispo actief bij PSV O19

De uit Boxtel afkomstige Armando Obispo (17) tekende vorig jaar in het Philips Stadion een driejarig contract bij PSV. Hij speelt sinds het seizoen 2006-2007 in de jeugdopleiding van de landskampioen, waar hij in de F begon. Inmiddels is hij actief bij PSV onder 19 jaar. De ploeg uit Eindhoven oefende zaterdag tegen Aston Villa en won met 2-1.

Armando is een linksbenige centrale verdediger, die zichzelf kenmerkt als een speler met een behendige trap en goede duelkracht. Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor PSV O17 en speelde hij al enkele wedstrijden mee met zijn huidige ploeg PSV O19. Ook kwam hij al in actie voor Nederland O16. Vanuit PSV onder 19 jaar hoopt hij stappen vooruit te zetten.

Meer clubs hengelden vorig jaar naar zijn diensten, maar Armando koos bewust voor PSV. ,,Ik heb gekozen voor de club waar ik aan mijn tiende seizoen kan beginnen en waar het fijn is", reageert de jonge voetballer, die zijn carrière begon bij de F'jes van LSV in Lennisheuvel en daarna doorstroomde naar ODC in Boxtel. Zijn droom? Bij Barcelona spelen.

De oefenrondes van PSV onder 19 jaar lijken goed te verlopen. Op 2 juli werd Cambuur onder 19 opzij gezet (6-0), een week later won PSV van de jeugdspelers van Willem II met 3-1. Na de zomervakantie, op zaterdag 27 augustus, staat een bekerwedstrijd tegen FC Groningen op het programma.

FOTO ONDER: Verdediger Armando Obispo (rechts) oefende met zijn ploeg PSV O19 tegen Aston Villa. (Foto: Hans Verberk).