Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Boxtelse kampioenszege op NK Beachsoccer in Den Haag

Zandtovenaars winnen op het strand

Lonneke Hoondert

Ze hadden nooit eerder in het zand gevoetbald én ze speelden ook nog eens tegen behoorlijk sterke teams. Ondanks dat werden de voetballers van De Zandtovenaars zaterdag Nederlands jeugdkampioen beachsoccer in de categorie 15 jaar tijdens het toernooi in het The Hague Beach Stadium op het Scheveningse strand.

De acht jongens (15) uit Boxtel, Liempde en Oirschot verbaasden hun tegenstanders met hun felle en geconcentreerde spel én zichzelf. ,,We schreven ons in voor een voorronde. Gewoon, omdat het ons een uitdaging leek om een keer met een beachsoccertoernooi mee te doen. Hoewel we in het begin niet hadden verwacht te winnen, hoopten we dat stiekem wel", bekent Ferdi van Blerck. Het plan om mee te doen, ontstond in een WhatsAppgroepje. ,,Iemand bracht het ter sprake en we vonden het allemaal een goed idee."

Samen met Bram Braamhorst, Owen van Lith, Rens Troeijen, Stef Pijnenburg, Michel van Eck, Gijs de Bruin en Floris van de Kam speelde Ferdi het Zandtovenaarsteam tijdens de Oirschotse voorrondes in juni naar de finale van zaterdag. In Oirschot versloegen ze vijf teams, in Den Haag moesten ze de beste van liefst tien teams zien te worden. En dat lukte.

Het was niet alleen de eerste keer dat de jongens op zand speelden, ook als team beleefden ze hun debuut. ,,We zijn al lang een vriendengroep, maar voetballen allemaal bij andere teams", vertelt Ferdi. Zo voetbalt een teamlid bij Oirschot Vooruit en speelt de rest bij Irene in Gemonde en ODC.

Penalty

De jonge voetbaltalenten speelden zaterdag vier wedstrijden. Daarbij stonden steeds vijf spelers per team in het veld. Na de eerste drie wedstrijden werd duidelijk dat de voetballers een finaleplaats behaalden. ,,Degene met het hoogst aantal punten zou winnen, dus we móesten de laatste tegenstander verslaan", zegt Ferdi.

Dat bleek nog best lastig. Het waaide flink en hun opponent De Zandjoekels was sterk. ,,Een geduchte tegenstander, maar Owen maakte het winnende doelpunt en keeper Michel van Eck wist een penalty te stoppen", vertelt Ferdi trots. Met 1-0 deden De Zandtovenaars hun naam eer aan en gingen ze met de kampioenstitel naar huis.

Een dagenlange voorbereiding om te wennen aan het zand vonden de jongens niet nodig. Ze zijn een paar keer naar recreatieplas De Langspier geweest om te oefenen. ,,Voetballen op zand is zwaar, maar als je veel via de lucht speelt, dan lukt het best aardig", aldus Ferdi. De winst sleepten ze binnen op techniek en pure wilskracht. ,,Als je gewoon speelt zoals je normaal voetbalt en veel inzet toont, dan ligt de titel binnen handbereik", verklapt Ferdi. ,,Tijdens de finale hebben we ons alleen maar op die prijs gericht. We wilden per se winnen en dat is gelukt."

FOTO BOVEN: Het beachsoccerteam dat kampioen werd. Staand (v.l.n.r.): Ferdi van Blerck, Stef Peijnenburg, Rens Troeijen, Owen van Lith en Michel van Eck. Zittend: Bram Braamhorst en Floris van de Kam.


Leden De Luchtpost boeken succesen op drie vluchten

De leden van de Boxtelse postduivenvereniging De Luchtpost hebben afgelopen weekend deelgenomen aan drie vluchten. Ze klokten aansprekende resultaten op de vluchten vanuit Agen, Sézanne en Isnes.

De meerdaagse fondvlucht vanuit Agen werd gewonnen door Wim Langenhuizen. In totaal zetten zes deelnemers 36 duiven in. De tweede plaats was voor Frans van Laarhoven, Berrie van den Brand en Jaap Rademakers bezetten de derde stek.

Verdere uitslag: 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10. Combinatie Van Heesch/Van Eijndhoven; 11. P. Hulshoff.

In Sézanne werden tijdens een midfondvlucht 143 duiven van tien Boxtelse liefhebbers gelost. De eerste plaats werd veroverd door Roland van de Langenberg, die ook de plaatsen 12, 14, 16, 17 en 24 bezette. Op de plaatsen 2, 3, 4, 5, 7, 21, 22 en 25 landden de duiven van Berrie van den Brand en Jaap Rademaker.

Verdere uitslag: 6 en 18. Combiantie Van Rooij/PLatenburg; 8, 13, 19 en 20. A. Blummel; 9 en 11. Fr. Kapteijns; 15. M. & N. Verbeek; 23. T. Pagie.

Zeven leden van De Luchtpost zetten in Isnes 95 jonge duiven in. Roland van de Langenberg was ongenaakbaar met duiven op de posities 1 tot en met 8, 10, 11, 13, 20, 21 en 22.

Verdere uitslag: 9, 17 en 19: Fr. v. Laarhoven; 12 en 24. B. v.d. Brand en J. Rademaker; 14, 15 en 18. Combinatie Van Rooij/Platenburg; 16, 23 en 25: W. Langenhuizen.


Honkbalwinst Ducks bij PSV

De honkballers van Ducks hebben zaterdag de laatste wedstrijd voor de zomerstop met 11-21 gewonnen van PSV in Eindhoven.

Ducks begon sterk aan slag en wist in de eerste inning wel lopers op de honken te krijgen maar niet te scoren. Startend werper Jeroen van Nes begon goed en duldde geen honklopers in de eerste inning. Dit gaf Ducks een enorme duw in de goede richting. De werper van PSV werd hard geraakt en Ducks wist liefst zeven punten binnen te brengen, mede door honkslagen van John de Wind en Remco van Nistelrooij.

Van Nes bleef zijn taak uitvoeren. Hij werkte hard maar de vermoeidheid sloeg toe en hij incasseerde vijf punten. Na 113 ballen te hebben gegooid, werd de werper gewisseld voor Max Denteneer. Die had moeite met zijn controle, maar werkte hard en wist ondanks wat veldfouten en honkslagen de schade beperkt te houden.

Ducks verzaakte om de voorsprong uit te breiden en met alle honken bezet en twee spelers uit werd het nog spannend voor Denteneer om geen punt te incasseren. Als dit was gebeurd, had het duel helemaal uitgespeeld moeten worden. De werper stelde echter niet teleur en won na een warme avondwedstrijd was de zomerstop een feit.

Ducks kijkt terug op een sterke eerste seizoenshelft en begint na de zomerstop op de tweede plaats van de ranglijst.

Uitslagen zaterdag 16 juli

Softbal pup.: Ducks - Jeka        10-20

Honkbal asp.: Cardinals – Ducks        5-12

Honkbal pup.: All In – Ducks        9-12

Honkbal jun.: Ducks – Kickers        6-5

Honkbal sen.: PSV 2 – Ducks 1        11-21

Uitslag zondag 17 juli

Honkbal sen.: Panters 1 – Ducks 2        1-18