Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

KARWEI KLAAR VOOR BOEREMÈRT 2017

Herinrichting Liempde start na zomervakantie

MARC CLEUTJENS

Terwijl de reconstructie van evenemententerrein D'n Tip nog in volle gang is en de rioolkelder wordt aangesloten op het reguliere rioleringsnet, werkt SPPiLL aan de planning voor de herinrichting van het Liempdse dorpshart. Momenteel loopt een aanbestedingsprocedure die nog voor de bouwvakvakantie moet leiden tot de keuze van een aannemer.

Mart van Dulmen is voorzitter van de projectgroep Liemt in Uitvoering, die onder de paraplu van de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde werkt aan de plannen voor een attractiever centrum. Hij geeft aan dat de werkzaamheden die momenteel worden uitgevoerd op D'n Tip en de Barrierweg onder regie van de gemeente Boxtel plaatsvinden. ,,In een later stadium wordt het evenemententerrein ook opnieuw ingericht en attractiever gemaakt", aldus Van Dulmen.

Sinds eind 2012 werkt SPPiLL aan een plan voor een aantrekkelijk dorpshart in Liempde. Heel veel ideeën zijn gebundeld, tegen het licht gehouden en uitgewerkt. Het centrum moet veilig, autoluw, toegankelijk gastvrij en vooral mooier worden. De werkzaamheden zullen plaatsvinden tussen D'n Tip en de Nieuwstraat. Met name het Raadhuisplein en het Concordiapark gaan op de schop. ,,De planning staat nog niet vast", aldus Van Dulmen. ,,Die bepalen we met de aannemer en is onder meer afhankelijk van de manier waarop verschillende bestratingsmaterialen hergebruikt kunnen worden", licht de voorzitter toe. ,,Vervolgens houden we weer een informatiebijeenkomst zodat we alle inwoners kunnen vertellen wat er de komende maanden allemaal staat te gebeuren. Vast staat dat we het project opknippen."

De werkzaamheden in Liempde beginnen na de zomervakantie. De klus moet voor de Boeremèrt op Tweede Paasdag 2017 klaar zijn. (Foto: Albert Stolwijk).