Popkoor Voices schitterde zondag tijdens haar terrasconcert in café Het Wapen van Liempde. Daar zongen ze, uiteraard op het terras, de bezoekers toe. (Foto: Albert Stolwijk).
Popkoor Voices schitterde zondag tijdens haar terrasconcert in café Het Wapen van Liempde. Daar zongen ze, uiteraard op het terras, de bezoekers toe. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Popkoor schittert tijdens Liempds terrasconcert

Voices gooit zangboeken overboord

Hoewel van te voren werd aangekondigd dat het terrasconcert van het Liempdse popkoor Voices bij café Het Wapen van Liempde naar binnen verplaatst zou worden bij slecht weer, kwam het zondag gelukkig niet zo ver. Pas aan het einde van het optreden, precies tijdens de toegift 'Umbrella' van Rihanna, begon het - heel toepasselijk - te druppelen.

Onder leiding van dirigente Miriam van den Boer en ondersteund door het combo, zongen de koorleden zondag de sterren van de hemel. De muzikanten begonnen het optreden swingend met Madonna's 'Like a prayer' en vermaakten de vele bezoekers met hun muzikale pareltjes.

Na de twee eerdere succesvolle concerten ter ere van hun koperen jubileum bij De Serenade in Liempde, hadden de zangers en zangeressen de smaak te pakken. ,,We hebben de jubileumshows nog even dunnetjes over gedaan", lacht koorlid Loes van Bussel. Net als in april werd de mime-act van stal gehaald en bleven de zangboeken thuis. ,,Dat maakt het optreden een stuk losser én leuker. Voortaan doen we het zonder mappen. Het is harder werken, maar de binding met het publiek is op deze manier een stuk beter."

Speciaal voor de jubileumconcerten werden een basgitarist en gitarist aangetrokken om de drummer en toetsenist bij te staan. ,,Dat beviel zó goed, dat ze zijn gebleven."

Serenade

Voor oud-koorlid Karin Tooren was het optreden extra bijzonder. Zij nam na de jubileumconcerten afscheid, maar kwam zondag naar Het Wapen van Liempde om Voices toe te juichen. Waar ze voorheen met het koor het publiek toezong, viel die eer haar nu zelf ten deel. De vier mannelijke leden brachten haar een serenade en zongen 'Just the way you are' van Bruno Mars.

Ook dit optreden smaakt naar meer. ,,Gelukkig hebben we de komende tijd nogal wat optredens gepland staan", vertelt Van Bussel. Voices staat op 25 september op de Boxtel-Oostdag. Kijk op www.voicesliempde.nl voor meer speeldata.