ORGANISATIE BEGROET AL 33 TEAMS

Veel belangstelling voor derde Bokselse Kwis

De organisatoren van de derde editie van de Bokselse Kwis zijn de voorbije weken overstelpt met aanmeldingen. De quiz die zaterdag 5 november wordt gehouden en vorig jaar een kleine duizend inwoners op de been bracht, is nu al verzekerd van 33 ploegen.

Quizzen in populair en dat merken ook de organisatoren Patricia van Amelsvoort, Saskia Maltha en Marc Cleutjens tijdens de voorbereidingen van de Bokselse Kwis. Sinds de eerste berichten over de quiz werden gepubliceerd en de Facebookpagina werd gereactiveerd, stromen de aanmeldingen binnen. Vooral teams uit Boxtel schrijven zich in, maar ook ploegen uit Lennisheuvel, Liempde en Esch hebben zich al gemeld.

Opvallend is de grote variatie aan lokale goede doelen waarvoor de teams gaan spelen. Net als tijdens de voorgaande edities maken de winnende teams kans op een geldprijs die uitsluitend gedoneerd mag worden aan een lokaal goed doel. ,,We zien veel sportteams die zich inschrijven en kiezen voor hun eigen club of vereniging", vertelt Maltha. ,,In sommige gevallen wordt gekozen voor de jeugdafdeling van een club of een bepaalde jaarlijkse clubactiviteit", vult Van Amelsvoort aan.

Op de lijst van goede doelen staan momenteel onder meer Stichting Openbaar Carnaval, het jeugdkamp van ODC, de jeugdafdeling van MEP, turnclub Tabitta en Scouting Boxtel. Andere goede doelen die gesteund worden zijn onder anderen Dommeltheater, Stichting Leergeld, Boxtel's Harmonie, buurtvereniging In Goede Aarde, Kinderboerderij en Voedselbank.

De vragen worden gebundeld in een boek dat de teamcaptains op 5 november om klokslag 18.00 uur kunnen ophalen. Als de klok van de Sint-Petrustoren elf keer slaat, moeten de antwoorden weer zijn ingeleverd.

Teams dienen beslist een flink aantal deelnemers te hebben. Ideaal is een team van tien tot vijftien deelnemers, dat op een zelf te kiezen hoofdkwartier aan de slag gaat. Enkele teamspelers dienen ook bereid te zijn vragen op een verrassende locatie te beantwoorden. De organisatoren stellen vijf geldprijzen ter beschikking. Die moeten besteed worden aan het vooraf opgegeven Boxtels goed doel.

Teams die willen meedoen aan de Bokselse Kwis, kunnen zich uitsluitend inschrijven via de website: www.debokselsekwis.nl. Deelname kost 25 euro per team. Vermeld bij de inschrijving de naam van het team en de captain, het adres van het hoofdkwartier, telefoonnummer, e-mailadres en het lokale goede doel waarvoor gespeeld wordt.


Veldsymposium

in Dommelbimd

Het Programma Tweede Natuur van de provincies en het Rijk houdt zaterdag 24 september een veldsymposium met workshops in natuurgebied Dommelbimd in Boxtel. Deelname is gratis voor iedereen die actief is in een burgerinitiatief op het gebied van natuur en landschap of plannen heeft hiermee te starten.

Met een burgerinitiatief staan burgers zelf aan het roer om plannen te realiseren in een natuurgebied of landschap bij hen in de buurt. Daarbij komen zij voor veel vragen te staan.

Tijdens het Veldsymposium Dommelbimd gaan vertegenwoordigers van burgerinitiatieven uit heel Nederland samen met professionals vanuit de overheid en andere betrokken organisaties met elkaar op zoek naar succesfactoren, kansen en valkuilen.

Het programma start om 12.00 uur aan de Grote Beemd in Boxtel en wordt rond 17.00 uur afgerond. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.dommelbimd.nl.