Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Hoog bezoek voor Heilig Hartparochie

Gerard de Korte werd op 14 mei officieel geïnstalleerd als bisschop van het bisdom Den Bosch. Hij is de opvolger van Antoon Hurkmans, die om gezondheidsredenen met emeritaat ging. Zondag was hij te gast in de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel.

Na de kennismaking met vertegenwoordigers van de verschillende dekenaten gebruikt hij de komende periode om de verschillende parochies in het bisdom te leren kennen. Voordat De Korte tot bisschop van het bisdom Den Bosch werd benoemd, vervulde hij de functie van bisschop in Groningen en Leeuwarden.

Zondag was hij te gast bij de Heilig Hartparochie. In de Sint-Petrusbasiliek ging hij zondagochtend voor in de eucharistieviering. ,,Het verzoek kwam te elfder ure", laat de Heilig Hartparochie via haar website weten. ,,Desondanks werd de heilige mis goed bezocht, temeer omdat men zich kon inschrijven voor de dvd van de afscheidsviering van de voormalige Heilig Hartkerk in januari 2015." Na afloop sprak hij met verschillende bezoekers. (Foto: Albert Stolwijk).