Buurtsport Boxtel organiseerde zaterdag een groots zwemfeest voor Scouting Boxtel in Het Dommelbad. Er werd volop gespeeld in het water. (Foto: Daisy Renders).
Buurtsport Boxtel organiseerde zaterdag een groots zwemfeest voor Scouting Boxtel in Het Dommelbad. Er werd volop gespeeld in het water. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

vereniging sluit seizoen af met piratenfeest in dommelbad

Scouts hopen op zwembad in blokhut

TONNIE WESSELING

Gewoon lekker spelen en actief zijn. Dat was de doelstelling van het zwemfeest in het Dommelbad waarmee Scouting Boxtel zaterdag het seizoen afsloot, net voor de zomerkampen van start gaan. Het zwemfeest stond in het teken van piraten.

Tom van Lamoen, leider bij de verkenners en woordvoerder van Scouting Boxtel: ,,We werden benaderd door het Dommelbad. Stagiaires van Buurtsport Boxtel hadden de opdracht om een zwemactiviteit voor een jeugdvereniging te organiseren en wij werden uitgekozen."

Er waren veertien spellen uitgezet voor de groepen kinderen van zeven tot vijftien jaar. Het hele Dommelbad was het domein van de scouts. Sommige leiders waren fraai verkleed als piraat, zoals Kjeld, teamleider van de welpen op woensdag, die er vervaarlijk uit zag. ,,Je wil met die hitte hier zó graag het water in, maar dat is moeilijk zo", lachte hij.

blije gezichten

Lisa (8) was net klaar met een spel: ,,Je moest zo min mogelijk boven water komen en dat was best moeilijk", verzuchtte ze. Loy van Beek, leider van de Romulus welpen was erg blij met het enthousiasme van zijn welpjes. Eén daarvan was Stijn (8): ,,Ik vind het spelen héél leuk en het is zo gezellig." ,,Het zou wel mooi zijn als we in onze eigen blokhut een zwembad hadden", grinnikte Loy.

Verderop moest door een grote dikke band gesprongen of gedoken worden. Bjorn (14) ,,Je mag het op elke manier doen, maar ik duik liever niet." Bij het flipperspel werd wat gemopperd. ,,M'n flipper zit los", zei Luc (9). ,,Dan moet je andere halen", reageerde leider Lowie laconiek. Mark van de Berg was één van de stagiaires van Buurtsport Boxtel. ,,De kinderen doen goed mee, ik heb weinig te klagen, ik zie allemaal leuke en blije gezichten. Maar ze moeten het zelf een beetje invullen", was zijn reactie. Het laatste half uur was er vrij zwemmen om een beetje te ontladen.