Deze meiden trokken veel bekijks met de fietskoets. Voor de jongen was het wat harder werken... (Foto's: Albert Stolwijk).
Deze meiden trokken veel bekijks met de fietskoets. Voor de jongen was het wat harder werken... (Foto's: Albert Stolwijk). Foto: Annelieke van der Linden

leerlingen sluiten middelbare schooltijd feestelijk af

Gala JRL staat garant voor creativiteit

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

De rode lopers, de lakeien die in oranje met blauwe kostuums gestoken zijn, bigband 4 Swing die in een open vrachtwagen een jazzy deuntje speelt. Wie al vaker naar het gala van het Jacob-Roelandslyceum is geweest, herkent deze elementen. Wat jaarlijks natuurlijk verandert, zijn de eindexamenkandidaten. Voor hen is het gala een eenmalig feest waar ze enorm naar hebben uitgekeken en waarmee ze hun middelbare schooltijd feestelijk kunnen afsluiten. En natuurlijk probeerde iedereen weer zo creatief mogelijk voor de dag te komen...

Het zonnige weer zorgde ervoor dat het publiek rijendik achter de hekken aan de Konijnshoolsedreef stond om de leerlingen op te wachten. Gewapend met mobieltjes en digitale fotocamera's wachtten ouders vol spanning op hun chique geklede dochters of zoons.

Cabrio's, voertuigen ter waarde van een rijtjeshuis, gigantische jeeps: duidelijk is dat je op het gala niet zomaar in een Ford Ka kunt verschijnen. Verschillende leerlingen kozen echter voor simpel maar creatief vervoer. Zo verscheen een duo per scootmobiel, kwam een stel op skeelers en koos een vriendengroep ervoor om de intocht per tandem af te leggen.

CLINT EASTWOOD

Amber van Dinther en Tycho Paulissen trokken veel bekijks: zij kwamen te paard. ,,Ik rijd ruim drie jaar paard bij manege Udo's Place", vertelde Amber. ,,Het leek me gaaf om per paard op het gala te verschijnen. Uiteindelijk regelde de manege-eigenaar een heel team die Tycho en mij begeleidde." Dat Tycho zelf geen rijervaring had, maakte niets uit. Paard Zap bleef rustig en had geen last van de drukte tijdens het gala. ,,Ik ben enorm fan van Clint Eastwood, het leek me geweldig om per paard en met cowboyhoed en sigaar op het gala te arriveren." De hoed ging echter niet meer naar binnen, die mocht pa mee naar huis nemen...

De stoet duurde ook dit jaar ruim anderhalf uur. Gido de Man en Hilde Maas arriveerden in een sportieve cabriolet mét hun voornamen op de kentekenplaat. En alsof dat nog niet alles was, zorgde Gido voor een feestelijk tintje door een confettikanon af te laten gaan. ,,Ik werk sinds kort bij het Boxtelse MagicFX dat deze kanonnen produceert. Het hoort er dus wel een beetje bij voor mij, zeker bij zo'n mijlpaal als het gala", lachtte Gido. ,,Ik heb ook al zo'n kanon gebruikt tijdens de diplomauitreiking, het lijkt erop alsof het mijn handelsmerk is geworden..."

Nadat iedereen was gearriveerd, begon het eindfeest. En hierna was de middelbare schooltijd dan echt ten einde...

Op de tandem naar het gala. Praktisch én leuk! (Foto's: Albert Stolwijk).
Dit duo met scootmobiels trokken veel bekijks...
Van moderne bolides tot klassieke oldtimers: autoliefhebbers kwamen tijdens het gala aan hun trekken.
Lekker scheuren op een fraai uitgeruste motor. Teddy mocht ook mee...
Alle eindexamenleerlinges zagen er tiptop uit, met chique avondjurken en strakke kapsels.
Afbeelding
Voor de school mocht iedereen uitstappen om vervolgens over de rode loper naar het feest te gaan. (Foto: Annelieke van der Linden).
Afbeelding