De BOT-finalisten. Boven v.l.n.r. Alexander en Daniëlle Pennings, Jan v.d. Boomen, Albert Peijnenburg, Bram Veroude. Onder v.l.n.r. John v. Hal, Diana en Filipe v.d. Borne. (Foto: Daisy Renders).
De BOT-finalisten. Boven v.l.n.r. Alexander en Daniëlle Pennings, Jan v.d. Boomen, Albert Peijnenburg, Bram Veroude. Onder v.l.n.r. John v. Hal, Diana en Filipe v.d. Borne. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

finale bot op donderdag 10 november

Ondernemerstrofee 2016:
juryleden zijn nu aan zet

Met een flitsend filmpje werden vorige week tijdens een drukbezochte ZON-ondernemersborrel in automuseum Classic Park de zes finalisten van de Boxtelse Ondernemers Trofee bekendgemaakt. Stemmen ronselen is voor deze bedrijven niet meer nodig; nu is een jury aan zet om te bepalen wie zich op 10 november de beste twee organisaties van de gemeente Boxtel mogen noemen...

Restaurant Brownies & Downies (Croonpassage), kledingzaken Filipe Mode (Markt) en Junior Kinderkleding (Croonpassage) kwamen als finalisten uit de bus in de categorie Business 2 Consumer, terwijl MagicFX, de firma Jan van den Boomen en Peijnenburg Re-integratie in de categorie 'Business 2 Business' aan het langste eind trokken. Op 10 november wordt tijdens de speciale finaleavond in de voormalige Heilig Hartkerk duidelijk wie de Boxtelse Ondernemers Trofee 2016 mee naar huis neemt. De jury bestaat uit Ton Jonkers van Van der Velden Rioleringsbeheer, Ramon Pelders van Witlox Van den Boomen Accountants en Henk van der Zee van stichting Brabants Centrum.

De overige genomineerden waren Proef! Culinair (Molenstraat), restaurant De Rechter (Rechterstraat), café 't Hart van Boxtel (Markt), Camp Specials (Industrieweg), oertijdmuseum De Groene Poort (Bosscheweg), Freenergics (Industrieweg), Hof van Vijfeijken (Nergena), La Moustache (Bosscheweg), Professionals Company (Staarten) en kapsalon Plein 6 (Raadhuisplein).

Voorafgaand aan de bekendmaking van de finalisten in Classic Park, gaf ondernemer Thijs Swinkels een korte lezing. De Veghelaar is bedenker en oprichter van Brownies & Downies: lunchrooms met een combinatie van kwalitatief goede gerechten en de unieke bediening van medewerkers met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels zijn er 41 filialen. Ook in Boxtel is sinds 2013 een Brownies & Downies gevestigd. De lunchroom is doorgedrongen tot de finale van de BOT.

Swinkels riep de aanwezigen op om na te denken over hoe ze mensen met een beperking binnen hun bedrijf kunnen laten werken. ,,Het maakt je trots en tevreden. Je kunt iemand een kans bieden die hij anders niet krijgt. Een van mijn medewerkers met een beperking zei ooit: 'Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het kan. Deze uitspraak geldt ook voor het opnemen van mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt."