HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de zeventiende zondag door het jaar met als motto: 'Als een liefdevolle Vader'. Vandaag horen we van Jezus zelf hoe wij tot God mogen bidden. We mogen Hem vol vertrouwen 'onze Vader' noemen. Ons voortdurende gebed zal door de Vader worden verhoord, zoals ook een goede vader naar zijn kinderen luistert. Vandaag danken wij God voor het Brood van leven dat Hij ons gegeven heeft: zijn Zoon Jezus Christus.

* Liturgische kalender. Zaterdag 23 juli: heilige Birgitta, kloosterlinge, patrones van Europa; Maandag 25 juli heilige Jakobus, apostel; Dinsdag 26 juli: heiligen Joachim en Anna, ouders van de heilige Maagd Maria; Woensdag 27 juli: zalige Titus Brandsma, priester en martelaar; Vrijdag 29 juli: heilige Marta.

* Bereikbaarheid parochiesecretariaat. Vanwege de zomermaanden worden de openingstijden van het parochiesecretariaat aangepast. De hele maand juli en augustus is men bereikbaar op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 09.00 tot 12.00 via tel. (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden wordt via het antwoordapparaat een nummer voor dringende zaken afgespeeld.

* Website. Naast deze kerkberichten vindt men alle belangrijke gegevens van de Heilig Hartparochie ook op de website www.heilighartparochie.nl.

* Uit de agenda. Dinsdag 26 juli 10.00 geloofsgroep oblaten, pastoraal centrum Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie is afscheid genomen van witte zuster Josina v.d. Wiel (92), Herman v.d. Sande (83), Riet Kruijsen- v. Dijk (81) en Jeanne de Koning-Vlaminckx (82). Mogen zij nu voorgoed delen in Jezus' zijn verrijzenis uit de dood.

* Doop. Zondag wordt in de Sint-Petrusbasiliek Leyvin Vendrig gedoopt. Dat hij uit mag groeien naar een goed en gelukkig christen.

* Viering Annakapel. Dinsdag 26 juli is er om 19.00 in de Annakapel op de Roond een viering vanwege het feest van de heiligen Anna en Joachim. Na afloop van de viering is er koffie of thee. Allen worden uitgenodigd.

* Ontmoeting. Zondag 31 juli om 09.30 is iedereen namens de pastores uitgenodigd voor een ontmoeting onder het genot van een kopje koffie op het pastoraal centrum, Duinendaal 2.

* Parochiebijdrage. Het rekeningnummer waarop men de parochiebijdrage kan storten, is IBAN NL38 RABO 0108 860 337.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan de werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria v. Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 eucharistieviering met samenzang; zondag 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger en predikant is pater H. de Visser.

* Hoogmis. Deutsche Messe van Schubert, orgelspel door Kees Doevendans.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Cees v.d. Pasch (mgd); Corrie v.d. Pasch- v.d. Berk (mgd); Riet v.d. Loo- v.d. Aker (verj).

ZONDAG 10.30 overl. ouders Smeets-Hobus (jgt); Riet Trommelen-Schneijdenberg (mgd); Mien v. Esch-Bergman (mgd); Piet Mertens (mgd); Fien v.d. Besselaar- v.d. Heijden (mgd); Mia v. Roosmalen-Verhagen (mgd); Jan v. Hommel (mgd); Tonnie v. Son-de Koning (mgd); Leo Schuurmans (verj).

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Eucharistieviering Elisabethsdael/Vinckenrode.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen. 19.00 Viering Annakapel Roond.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

Sint-Jans Onthoofdingskerk
Liempde

ZONDAG 09.30 hoogmis; voorganger en preek pastoor Jacques Grubben; In verband met de vakantie van kerkkoor Cantate Domino zijn er geen Gregoriaanse gezangen. Intenties voor Jo Timmermans (mgd); Cisca Kuppens-Schelle (mgd); Sjaan v. Zeeland-de Beer (mgd); Riek Simons- v.d. Spank (trouwdag).

MEDEDELINGEN

* Vakantie Cantate Domino. Vanwege de vakantie van het kerkkoor is er op zondagen 24 en 31 juli en 7 en 14 augustus geen gezongen mis met Gregoriaanse gezangen.

* Welkom in de pastorie. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 koffie drinken in de pastorie en mogelijkheid tot het opgeven van een misintentie. Deze kost 12 euro.

* Zomerdienstregeling. Het vakantierooster van de pastores is van kracht. Dat betekent voor de Sint-Jans Onthoofdingskerk tot vrijdag 2 september geen doordeweekse missen; tevens vervalt tot en met 28 augustus in het weekend ook de zaterdagavondviering en is er alleen op zondag om 09.30 een hoogmis.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante. Intenties voor Marianne Freijse; Gerard v.d. Heijden; overl. ouders Van Helvoort- v.d. Laar; overl. ouders Van Baast- v. Kempen; Jos v.d. Langenberg (verj); Gerrit Janssen; bijzondere intentie.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Dinsdag 19 juli 19.30 algemene vergadering geloofsgemeenschap Sint-Theresia bij Leo Koenraads en Carly Brussé in Den Eijngel. Zondag 24 juli doop Mila Pimenta. Zaterdag 30 juli eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor. Zondag 31 juli doop Evie de Bresser

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 11.30 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of bij Helma Rombouts. Intenties die later binnenkomen worden niet meer in het Brabants Centrum vermeld, maar nog wel in de viering afgelezen.Misintenties kosten 12 euro en kunnen in een gesloten envelop, met de naam en de datum voor de intentie, achter in de kerk of in De Uitwijk in de bus worden gedaan.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry van den Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan van Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Riek Kurstjens, tel. 67 31 51 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintenties bij pastor Van den Tillaart, tel. 63 34 90 of Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.30 tot.11.30. Meestal is pastor Van den Tillaart aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Voorganger is pastoor Jacques Grubben. Intenties voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis. Voorganger is emeritus pastoor Norbert Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Overleden. In de parochie hebben we afscheid moeten nemen van Jules v. Vucht (64). Moge hij nu delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Vakantie. Ook in de vakantie is er elke zaterdag 19.00 uur een Eucharistieviering in de kerk en elke maandag 10.15 uur in het Buitenhuis. Wij wensen iedereen een fijne vakantie en we willen iedereen bedanken die het afgelopen jaar zich ingezet heeft voor onze parochie.

* Misintenties. Met ingang van 1 januari is de vergoeding voor een misintentie 12 euro. De enveloppen met de intenties kunnen in de brievenbus van de voormalige pastorie gedaan worden. Telefonisch doorgeven kan ook via 60 15 65.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, tel. 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Tiny v. Oorschot-Schelle; voor het welzijn van alle parochianen.

MEDEDELINGEN

* Geen vespers. Tijdens de vakantie worden geen vespers gebeden. De eerste vespers worden weer gebeden op dinsdag 6 september.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door drs. W. van der Wouw uit Eindhoven. Voor de kinderen is er geen Paks in verband met de vakantie. Organist is Hans van der Haagen.

MEDEDELINGEN

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

Boxtel

Collecte Rode Kruis

Het Rode Kruis Boxtel-Liempde hield van 19 tot en met 25 juni een collecte in de gemeente. Dankzij de inzet van tien wijkhoofden, zo'n honderd collectanten en vrijwilligers die hielpen om het geld te tellen én dankzij de gulle gevers, is er 5.123,84 euro opgehaald. Het geld wordt besteed binnen de afdeling Boxtel/Liempde om onder meer enkele vakantieweken naar Someren te organiseren. In 2017 is de collecteweek gepland van 25 juni tot en met 1 juli.

Rozenhoedjes

in Mariakapel

aan Heikant

In de aanloop naar het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming op 15 augustus wordt in het Mariakapelletje aan de Heikant in Esch een noveen gebeden. Vanaf zondag 7 augustus zijn belangstellenden dagelijks om 12.15 uur welkom om een rozenhoedje te bidden.

Het Mariakapelletje aan de Heikant is niet meer weg te denken uit Esch. Het kapelletje bestaat bijna 62 jaar en is onlangs door Joachim van den Heuvel uitgebreid gerestaureerd. Van den Heuvel knapte onder meer de fraaie muurschilderingen op.

Kijkend naar de vele bloemen, kaarsen en lichtjes valt op dat ook vandaag de dag heel wat mensen de weg naar het kapelletje weten te vinden om daar hun lief en leed aan Maria voor te leggen.

Het traditionele hoogtepunt in het bestaan van het kapelletje is de jaarlijkse eucharistieviering ter gelegenheid van het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming dat officieel op 15 augustus gevierd wordt.

zitplaats

Om praktische redenen wordt het hoogfeest in Esch op een zaterdagavond in de buurt van 15 augustus gevierd. Dit jaar gebeurt dat op zaterdag 13 augustus om 19.00 uur. Het is dan altijd druk bij het kapelletje, maar het Sint-Willebrordusgilde dat al sinds jaar en dag voor het kapelletje zorgt, brengt er stoelen heen zodat velen een zitplaats hebben.

Ter voorbereiding op Maria Tenhemelopneming start zondag 7 augustus om 12.15 uur een noveen. Negen dagen lang wordt het rozenhoedje gebeden. Het negende rozenhoedje wordt maandag 15 augustus, dus op het hoogfeest zelf, gebeden. Na afloop van de viering is er koffie en thee met zelfgebakken cake en kruidkoek voor iedereen.