Afbeelding
Foto: Peter De Koning

Kampioenschap Buurtsport Boxtel voor schooljeugd

Als een pijl over de buikschuifbaan...

Een ferme aanloop en dan hup, glijden op je buik tot in de waterbak. Buurtsport Boxtel zorgde gistermiddag voor spetterend plezier tijdens de buikschuifkampioenschappen voor kinderen van de basisscholen. Enkele tientallen deelnemers van groep 3 tot en met 8 kraaiden het uit van de pret. Ze hadden geen last van de frisse temperatuur en enkele spatjes regen.

Op het terrein van rugbyclub Ducks (in sportpark Den Wielakker) had Buurtsport Boxtel een leuk en actief programma in petto met diverse sporten, zoals voetbal en rugby. Maar hoogtepunt van de middag was toch het buikschuiven op de ingezeepte schuifbaan met waterbak. Veel deelnemers drentelden een uur voor aanvang al rond de baan, om zich mentaal voor te bereiden op de spectaculaire en kletsnatte kampioenschappen. Onder hen de vriendinnen Lieke Luijks en Fleur Bosch, allebei 10 jaar en klasgenootjes op basisschool De Beemden. Giechelend van de spanning gaven ze uitleg over de techniek die ze thuis en op school hadden geoefend: ,,Armen naar voren om van jezelf een pijl te maken. Buik en billen goed aanspannen en natuurlijk een flinke aanloop. Dan moet het goed gaan." Even later sloegen de meisjes een kreet van plezier toen ze de waterbak zagen. ,,Die hadden we nog niet gezien. Jeee, da's koud zeg!"

Fleur wees trots naar haar tenen. Speciaal voor deze wedstrijd had ze haar teennagels gelakt in fris turquoise. Vriendin Lieke benadrukte dat ze meededen voor de lol. ,,Winnen is natuurlijk leuk, maar niet ons doel. Samen plezier maken is voor ons het belangrijkst", onderstreepte de deelneemster de Olympische gedachte. Even later schoven de meisjes als een pijl uit de boog over de baan, op weg naar de koude waterbak.

FOTO ONDER: Armen naar voren, spieren spannen, een flinke aanloop en ogen dicht. De buikschuifkampioenschappen van Buurtsport Boxtel zorgden gistermiddag voor spetterend plezier op het terrein van rugbyclub Ducks. (Foto: Peter de Koning).