Jan Vervoorn nam altijd stelling, als ondernemer, als lid van de gemeenteraad én als Boxtelaar in hart en nieren. Hij had zijn hart verpand aan het buitengebied, in het bijzonder de Roond: 'Mijn wijk'. (Foto: Albert Stolwijk).
Jan Vervoorn nam altijd stelling, als ondernemer, als lid van de gemeenteraad én als Boxtelaar in hart en nieren. Hij had zijn hart verpand aan het buitengebied, in het bijzonder de Roond: 'Mijn wijk'. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Marc Cleutjens

BOXTELAAR JAN VERVOORN ONVERWACHT OVERLEDEN

Kleurrijk ondernemer en lokaal politicus

Geheel in stijl nam Jan Vervoorn in het najaar van 2013 afscheid van de Boxtelse gemeenteraad. De ondernemer in hart en nieren koos na bijna acht jaar gemeentepolitiek weer voor 'honderd procent' voor zijn autobedrijf. Gisterochtend overleed Vervoorn onverwacht. Hij zal herinnerd worden als een kleurrijk Boxtelaar die zelden een blad voor de mond nam en altijd duidelijk stelling nam.

Met een kwinkslag, een stekelig berichtje op Twitter en een verhuizing van de raadszetel naar een stoel op de publieke tribune maakte Vervoorn bijna drie jaar geleden plaats voor Wim van der Zanden, boegbeeld van de politieke partij Balans die hij acht jaar eerder mee had opgericht. Vervoorn vertrok om meer tijd te kunnen besteden aan AutoBoseind, het bedrijf dat zich sinds 1987 specialiseerde in rolstoelauto's en -bussen.

Zijn vertrek volgde na een roerige periode in de Boxtelse politiek. De climax werd in de zomer van 2013 bereikt toen coalitiepartij Balans door de andere fracties terzijde werd geschoven. De andere coalitiepartijen zegden het vertrouwen op na een reeks aanvallen op wethouder Peter van de Wiel (Combinatie95), die verantwoordelijk werd gehouden voor het verlenen van een boorvergunning naar schaliegas. Vervoorn liet zich in deze kwestie niet onbetuigd en gebruikte sociale media veelvuldig om zijn standpunt te verkondigen.

FORD-DEALER

Vervoorn werd geboren op 10 april 1951 en doorliep na de middelbare school de HTS in Apeldoorn, waar hij zich specialiseerde in autotechniek. Hij leerde het autovak in het bedrijf van zijn vader Hendrik Vervoorn aan de Clarissenstraat dat bekend werd onder de naam Nivo. In 1977 stichtte hij AutoBoseind en legde zich voornamelijk toe op de verkoop en reparatie van Ford-auto's.

AutoBoseind was het eerste autobedrijf dat zich vestigde op bedrijventerrein Ladonk. Het Ford-dealerschap verdween na een landelijke sanering in de autobranche in 1997; Vervoorn koos voor specialisatie. Wat begon met in- en verkoop en het uitvoeren van kleine aanpassingen, is uitgegroeid tot een professioneel ombouwbedrijf waar verkoop van gebruikte rolstoelauto's en -bussen hand in hand gaat met de levering van nieuwe aanpassingen en omgebouwde auto's.

Vervoorn was een graag geziene gast tijdens bijzondere evenementen. Hij nam deel aan Denziz with the Stars, trad op tijdens de Waggelrevue als monnik met een missie en kwam op voor de buurtschap West en zijn woonomgeving nabij Kampina.

BETROKKEN

Als ondernemer voelde Vervoorn zich al die jaren nauw betrokken bij het wel en wee van het bedrijfsleven op Ladonk. Hij kwam op voor de belangen van de autodealers waarmee hij vele jaren reclamecampagnes in Brabants Centrum opzette en jaarlijks drukbezochte occasionshows organiseerde. Hij pleitte voor een betere ontsluiting van het industrieterrein en verhief dan ook vaak zijn stem als in de politiek gesproken werd over plannen om Ladonk beter bereikbaar te maken. Na het mislukken van de Zuidelijke Hoofdweg, volgde Vervoorn de ontwikkelingen rond de aanleg van de Keulsebaan op de voet.

De ondernemer toonde zich ingenomen met die weg, maar hamerde ook op het belang van een noordelijke ontsluiting van Ladonk. Bij zijn afscheid riep hij de gemeenteraad op een heldere 'autotunnelvisie' te ontwikkelen. Een knipoog naar het door hem zo verfoeide plan om in de Tongersestraat een fietstunnel aan te leggen.

In 2005 stond Vervoorn aan de wieg van Balans dat een nieuw geluid liet horen en onder leiding van Wim van der Zanden de gemeenteraad binnen stormde. Hij werd raadslid en zou die taak met veel inzet vervullen totdat hij plaatsmaakte voor de voormalig wethouder van zijn partij. Na zijn afscheid bleef hij actief, bij AutoBoseind, bij Balans én op sociale media. Als warm pleitbezorger van een goede ontsluiting van Ladonk en als voorstander van gratis parkeren met een blauwe zone in het centrum van Boxtel, liet hij altijd en overal een geheel eigen, kleurrijk geluid horen. Een geluid dat gemist zal worden...

Jan Vervoorn is 65 jaar geworden.