Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

ONDERNEMEND GOUDEN PAAR UIT BOXTEL

Piet en Ria Mosink vieren gouden huwelijk

TONNIE WESSELING

Het geheim van een goed huwelijk? Lekker bezig zijn en veel ondernemen. Piet en Ria Mosink uit Boxtel zijn daar het levende voorbeeld van. Lekker gebruind en met een vrolijk gezicht zitten Piet (74) en Ria (72) op hun praatstoel. Morgen, vrijdag 15 juli zijn ze vijftig jaar getrouwd.

Het stel leerde elkaar kennen tijdens een dansavond in Bellevue aan de Bosscheweg. Piet, gezeten aan de bar, zag Ria en de vonk sloeg over in 1963. Ze maakten daarna uitstapjes en gingen op de Puch van Piet op vakantie naar Berg en Terblijt. Ria: ,, Wél met een ander stel erbij, anders had het van thuis niet gemogen."

In 1966 trouwden ze, op 14 juli voor de wet en de dag erna voor de kerk. Het paar betrok een huis in de Nieuwstraat in het toenmalige koetshuis naast 't Kasteeltje. De oudste zoon Mark werd daar geboren. Toen het koetshuis gesloopt moest worden, verhuisden ze naar de Nieuwe Nieuwstraat, waar ze nog steeds wonen. Hier werd hun tweede zoon Robert geboren.

Vanwege hun huwelijk moest Ria stoppen met haar werk bij de Gezondheidsdienst voor Dieren, maar ze bleef actief en fit met zwemmen en gymnastiek, wat ze nog steeds doet. Later werd er twee dagen per week op een van de twee kleindochters gepast. Piet was timmerman, al vanaf zijn veertiende en was later actief als voorzitter bij de Bouw- en Houtbond in Boxtel en daarna werd hij plaatselijk vertegenwoordiger van het Sociaal Fonds Bouwnijverheid. ,,Ik zat daar met twee petten op en moest er in 1997 mee stoppen."

VAKANTIE

Al jong met pensioen verveelde hij zich geen moment: vissen, tuinieren, een volkstuintje en al meer dan zestig jaar lid van voetbalclub RKSV Boxtel. Aan hobby's geen gebrek. Ria: ,,Na het pensioen van Piet konden we lekker meer naar de camping in Groede. Wij hebben daar nu een stacaravan en gaan daar zo vaak mogelijk naar toe." Ook carnaval slaat het echtpaar nooit over. ,,Onze gezondheid is op wat kleinigheidjes na, gelukkig goed", zeggen beiden. Ze fietsen en wandelen ook graag. Ze hebben veel buitenlandse reizen gemaakt, maar Piet gaat de laatste jaren liever naar de provincie Zeeland.

Het huwelijk wordt gevierd met een besloten feest met jeu de boulen in De Walnoot en een etentje daarna. ,,Lekker bezig zijn op zo'n dag is veel gezelliger", besluiten Piet en Ria.

FOTO ONDER: Piet en Ria Mosink, vijftig jaar getrouwd. (Foto: Albert Stolwijk).