Het nieuwe skatepark in Boxtel-Oost is bijna klaar. Dinsdag is de betonnen toplaag gestort.  (Foto: Gemeente Boxtel).
Het nieuwe skatepark in Boxtel-Oost is bijna klaar. Dinsdag is de betonnen toplaag gestort. (Foto: Gemeente Boxtel). Foto: Gemeente Boxtel

Skaters moeten nog even wachten op Boxtels park

Lonneke Hoondert

De kleine skateramp aan de Dr. De Brouwerlaan in Boxtel-Oost wordt door de gemeente Boxtel verruild voor een imposante skatekuil in het grasveld aan de Hobbendonkseweg, ter hoogte van basisschool De Vorsenpoel. Hoewel de werkzaamheden vertraging opliepen door de slechte weersomstandigheden, verwacht de gemeente Boxtel dat de skatevoorziening binnen enkele weken opgeleverd kan worden.

De betonnen toplaag van het compleet verdiepte skatepark is dinsdag gestort. ,,Die moet nu uitharden, daarom blijven de bouwhekken nog twee tot drie weken staan", vertelt een woordvoerster van de gemeente. ,,Ondertussen zetten we de spreekwoordelijke puntjes op de i. Er moet bijvoorbeeld nog gras komen op het talud." Het talud is opgeworpen om het zicht op de skatebaan vanaf de Hobbendonksweg weg te nemen.

Het in betonnen skateparken gespecialiseerde bedrijf 2Move begon in mei met de eerste graafwerkzaamheden. De nieuwe Boxtelse skatevoorziening is geïnspireerd op de Amerikaanse skatezwembaden. ,,Zoals ooit de skateboardcultuur overgewaaid kwam naar Nederland, zo is nu ook de trend van een verdiept betonnen skatelandschap populair", zei Erik Graave van 2Move al eerder. Het bedrijf uit het Overijsselse Goor realiseerde al in elf Europese landen de zogeheten 'handshaped concrete skateparks'. ,,Het voordeel van deze skatebanen is dat we vanaf begin tot eindproductie het park zelf met de hand vormen."

Beginnelingen

Het nieuwe skatepark is, in tegenstelling tot de oude ramp waar voornamelijk gevorderde skaters mee uit de voeten konden, geschikt voor skaters van verschillende niveaus. ,,Beginnelingen kunnen in het nieuwe skatepark terecht en de kuil biedt genoeg uitdaging voor gevorderde skaters", aldus wijkambtenaar Gijs Schampers tijdens een inloopavond over de herinrichting van de Dr. De Brouwerlaan. Het aangelegde skatepark is daar onderdeel van. Voordat skaters hun 360's, backflips en ollie's kunnen oefenen in het nieuwe skatepark, moeten ze echter geduld hebben: het duurt nog ongeveer twee weken voordat het beton is uitgehard.