Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

politie handhaaft een week lang

Boxtel maakt korte metten

met fietsprobleem station

Fietsen die niet in de stalling staan, maar aan de zijkant van het NS-station en voor de reizigerslift: het is een doorn in het oog van omwonenden, reizigers én de gemeente. Boxtel heeft besloten komende week flink op te treden. Alle fietsen die verkeerd geparkeerd staan, worden verplaatst.

Verbodsborden en frequente opruimacties lijken niet te helpen. ,,Met onze actie van komende week hopen we dat mensen weer bij de les zijn. Mocht het na volgende week opnieuw gebeuren, dan schromen we niet om opnieuw in actie te komen", aldus wethouder Herman van Wanrooij. De buitendienst van de gemeente haalt in samenwerking met een buitengewoon opsporingsambtenaar de fietsen weg. De rijwielen worden vervolgens in de fietsenstalling aan de Parallelweg Noord geplaatst. ,,De plek waar ze eigenlijk horen te staan. Mensen zullen dus even moeten zoeken naar hun fiets..." (Foto: Cor van den Dungen).


nieuwe huurder in Liempdse Barrière

Restaurant met terras bij afslag 26 in Liempde

Horeca-ondernemer Erwin Hiemstra is de nieuwe huurder van de Liempdse Barrière aan het Peerkesbos. Het pand stond leeg het wegrestaurant in januari 2013 failliet ging. Eerder was er interesse van McDonald's, maar deze plannen bleken geen haalbare kaart.

Eigenaar van het pand is het bedrijf Bibitor in Haaren. De eigenaar meldt dat Hiemstra inmiddels de huurovereenkomst heeft getekend en al druk in de weer is met de nodige opknapwerkzaamheden. ,,Het pand heeft jarenlang leeg gestaan, dus er moet wel het een en ander gebeuren", aldus een woordvoerder van Bibitor.

Hiemstra heeft ruime ervaring in de horeca en was eerder eigenaar van diverse ondernemingen. Het terras bij het pand nabij afslag 26 van rijksweg A2 zal zo snel mogelijk opengaan, het restaurant heeft nog een flinke opknapbeurt nodig. Hiemstra hoopt nog dit jaar volledig in bedrijf te kunnen zijn.

Eerder waren er plannen voor de vestiging van fastfoodketen McDonald's in het leegstaande wegrestaurant Liempdse Barrière. Ook zouden er een kwaliteitsrestaurant en een winkel met streekproducten komen. Deze plannen werden in februari van dit jaar afgeblazen. Breekpunt waren een verschil van inzicht tussen Bibitor en de gemeente Boxtel over de noodzakelijke verkeerskundige aanpassingen van de Keulsebaan.